Κυριάκος Μητσοτάκης: Να θυμάστε ποιο κόμμα μπορεί να διεκδικεί χρήματα από την ΕΕ για την καθημερινότητα

Μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών του 2024 ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που μπορεί να διεκδικεί χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών στον οδικό άξονα Μπράλος – Άμφισσα.

Παράλληλα επισήμανε ότι «αυτό που είπαμε από το 2019 ότι θα κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο γίνεται πράξη και τα εργοτάξια κλείνουν πια και παραδίδουμε έτοιμα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και το ίδιο θα συμβεί και εδώ το 2024» ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και στα εγκαίνια του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Δείτε την εκδήλωση για το έργο και την ομιλία του πρωθυπουργού:

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε για τη σημασία του έργου ότι «οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζετε πολύ καλά τη μεγάλη ταλαιπωρία και τον κίνδυνο στην οδική ασφάλεια που συνεπάγεται η χρηση του παλαιού οδικού δικτύο» τονίζοντας ότι «το έργο αυτό θα κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε να μην επιβαρυνθεί σημαντικά το περιβάλλον»

Με αφορμή, δε, το γεγονός πότι το έργο αυτό έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το 2024 είναι μια σημαντική πολιτικά χρονιά για τη χώρα, 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και χρονιά ευρωεκλογών».

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αποτύπωμα της ΕΕ είναι σημαντικό και συνεχίζεται. Το έργο αυτό είναι το πρώτο οδικό έργο που χρηματοδοτείται από το νέο ΈΣΠΑ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποιο κόμμα και παράταξη μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στην Ευρώπη για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά σας».

Ειδικά για την παράκαμψη της Χαλκίδας είπε ότι «μας ταλαιπώρησε αλλά το νερό έχιε μπει στο αυλάκι και το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται ενώ το ίδιο θα συμβεί και το για το έργο που συνδέει Λαμία-Καρπενήσι».

«Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης θητείας έχουμε μπει στη φάση της κατασκευής και παράδοσης των έργων. Ο πήχης είναι ψηλά και τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να υλοποιούνται. Τα έργα πρέπει να υλοποιούνται και εντός χρόνου και εντός προϋπολογισμού» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κράτησε «τη δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών για συστηματική παρακολούθηση της προόδου των εργασιών. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα προκύψουν».

«Αυτό που είπαμε από το 2019 ότι θα κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο γίνεται πράξη και τα εργοτάξια κλείνουν πια και παραδίδουμε έτοιμα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και το ίδιο θα συμβεί και εδώ το 2024» κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση: