Πάτρα: Εκδήλωση ΣΕΡΕΤΕ για την Συλλογική σύμβαση εργασίας στο κλάδο της Ερευνας

Συλλογική σύμβαση εργασίας στο κλάδο της έρευνας
Τι διεκδικούμε και πως θα την αποκτήσουμε
Εκδήλωση Τετάρτη 29/11 18:30 Αίθουσα ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ( Τριών Ναυάρχων 40)
Το παράρτημα Αχαΐας του πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), ανοίγει την συζήτηση για την κατάρτιση και διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης στον κλάδο της έρευνας (ΣΣΕ).Ανοίγουμε την συζήτηση που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη συγκρότησης του ίδιου του σωματείου μας, σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η ληστεία του εργατικού εισοδήματος μέσω της τεράστιας ακρίβειας που προωθεί η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, ενώ έχει παγιωθεί το αντεργατικό οπλοστάσιο του κεφαλαίου που οδηγώντας σε μειώσεις μισθών και στην εφαρμογή άθλιων εργασιακών σχέσεων ήδη από την περίοδο των μνημονίων.
Ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα πιο βασικά προβλήματα του κλάδου όπως το γεγονός ότι για μεγάλο κομμάτι του κλάδου δεν αναγνωρίζεται καν η εργασιακή ιδιότητα, συζητάμε για τις εξελίξεις στο κλάδο της έρευνας, για το θεσμικό πλαίσιο ύπαρξης και σύναψης ΣΣΕ, βάζοντας μπροστά τις πραγματικές μας ανάγκες. Αυτή η συζήτηση δεν ανοίγει εν κενώ αλλά αποτελεί βήμα περαιτέρω ανάπτυξης της δράσης του σωματείου μας και συνδέεται με προηγούμενες παρεμβάσεις που έχουν γίνει, όπως αυτές για τους υποτρόφους του ΙΚΥ και την πληρωμή του επικουρικού έργου.
Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην διαμόρφωση πανελλαδικής πρότασης ΣΣΕ με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, με ωράριο και ασφάλιση, που θα αποτελέσει βασικό αίτημα πολιτικής και αγωνιστικής διεκδίκησης στο κλάδο. Μόνο μέσα από το δρόμο του αγώνα, την συσπείρωση και την ανατρεπτική ενωτική δράση μαζί με εργαζομένους άλλων κλάδων, μπορούμε να διεκδικήσουμε τις εργατικές ανάγκες μας.
Καλούμε τους συναδέλφους από το πανεπιστήμιο Πατρών να παρευρεθούν στη συζήτηση καταθέτοντας τις απόψεις τους καθώς και να εγγραφούν στο σωματείο. Καλούμε επιπλέον εργαζόμενους από άλλους κλάδους να συμβάλλουν στην συζήτηση, καταθέτοντας τις αγωνιστικές τους εμπειρίες.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν αιτήσεις εγγραφής μελών στο σωματείο.