Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές σε Ιόνιο, Ήπειρο και Στερεά

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.
  • Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη (23/11) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας λόγω νότιων ανέμων

Πιο αναλυτικά, αναμένουμε σήμερα:

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη  Νότια Πελοπόννησο, στην Αττική, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στη Νότια Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου και στη Θράκη.
  • Πιθανώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στο Βόρειο Ιόνιο όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής.
  • Μικρή πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους σε τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη που θα πνέουν με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
  • Σημαντική άνοδος των ελάχιστων θερμοκρασιών της τάξης των 5-7 βαθμών, λόγω της επικράτησης νότιων ανέμων και της μεταφοράς θερμότερων αερίων μαζών.

Οι βροχές και οι καταιγίδες προς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (23/11) είναι πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα σε τμήματα της Θράκης.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 22/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).