Πάτρα: «Νεκρώνει» η πόλη ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Κλειστά τα καταστήματα – Τι λένε οι Φορείς

Απεργούν αύριο οι ελεύθεροι επαγγελματίες όλων των κλάδων, απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο τεκμαρτής φορολόγησης. Στην πλατεία Γεωργίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί και στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης, τα αρτοποιεία, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα εστίασης, ενώ χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου, οι εκπρόσωποι των βασικότερων φορέων που πρωτοστατούν στις αντιδράσεις κατά του επίμαχου νομοσχεδίου, τόνισαν ότι θα προχωρήσουν μέχρι την απόσυρσή του και την επαναδιαπραγμάτευσή του με την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Αθανάσιος Ζούπας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα οριζόντιο και άδικο νομοσχέδιο που καταδικάζει πολλούς αδύναμους οικονομικά επαγγελματίες και επιστήμονες σε αφανισμό.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαΐας Δημήτρης Νικολακόπουλος, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έχει απώτερο στόχο να οδηγήσει σε κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, σε εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης – Αναψυχής Τάσος Γιατράς, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο αυτό αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα που είχε η κυβέρνηση και τεχνηέντως έκρυβε προεκλογικά. Μίλησε επίσης και για αιφνιδιασμό του κλάδου της εστίασης για τον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά, που επιστρέφει από το 2024 στο 24% και για στοχοποίηση επιχειρήσεων.
Ο γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών Πατρών Κώστας Τηλιγάδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο, αποκαλύπτοντας ότι στρατηγικός στόχος είναι να κλείσουν τα μικρομάγαζα που συντηρούσαν γενεές εμπόρων και επαγγελματιών.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος, είπε ότι το νομοσχέδιο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Πρόκειται για αναχρονιστικό μέτρο που βάλλει κατά δικαίων και αδίκων και μόνη λύση είναι η άμεση απόσυρσή του.
> Η δημοτική αρχή της Πάτρας, εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης που αναφέρεται σε «ληστρική φορολογική πολιτική».
> Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας θα παρευρεθεί στην προγραμματισμένη κινητοποίηση, στην πλατεία Γεωργίου, στις 10:30 π.μ.

 

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε
ομόφωνα τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων μηχανικών την Τετάρτη 22-11-2023 στις
κινητοποιήσεις ενάντια στον οριζόντιο τρόπο επιβολής μέτρων για τον περιορισμό της
φοροδιαφυγής.