Πάτρα: Η ΝΑΡ για τα γεγονότα στην επέτειο του Πολυτεχνείου – «Ξυλοδαρμός συνδικαλιστών και μελών πολιτικών οργανώσεων από τα ΜΑΤ»

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζομένους, νεολαίους, μαθητές, φοιτητές που συμμετείχαν στις φετινές κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου στη πόλη της Πάτρας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο τριήμερος εορτασμός στο παράρτημα καθώς και η μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από αυτόν τον ιστορικό χώρο δείχνουν ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, είναι βαθιά χαραγμένα στη μνήμη του πατραϊκού λαού. Οι φετινές κινητοποιήσεις συνδέθηκαν με την ανάγκη μαζικής καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που γεννά την ακρίβεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και την ενεργής συμμετοχής της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ που προχωρά σε μια ανείπωτη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης. Για αυτό και αυτά τα συνθήματα επικράτησαν και αγκαλιάστηκαν από τους συμμετέχοντες στις φετινές κινητοποιήσεις που μέσω των διαφόρων γενεών κρατούν ζωντανό το ανατρεπτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.
Ως οργανώσεις ΝΑΡ και νΚΑ Πάτρας καταγγέλλουμε την άνευ προηγουμένου μεθοδευμένη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, με στόχο διάλυσης της ιστορικής πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου από το Παράρτημα, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία (ΣΕΡΕΤΕ, ΣΙΕΛ, ΕΛΜΕ), πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και του αναρχικού χώρου, ανάμεσα τους και πολλές οικογένειες με παιδιά κλπ. Ακόμα και πριν την έναρξη της πορείας, ήταν ασφυκτική και προκλητική η παρουσία της αστυνομίας και της ασφάλειας στους δρόμους της πόλης. Ο ξυλοδαρμός συνδικαλιστών και μελών πολιτικών οργανώσεων από τα ΜΑΤ, η εκτεταμένη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης μέσα στα μπλοκ της πορείας, ακόμα και σε μέρη γεμάτα κόσμο καθώς και οι αναίτιες συλλήψεις που ακολούθησαν είναι ενδεικτικές της μεθοδευμένης στόχευσης διάλυσης της διαδήλωσης.
Ακόμα πιο χυδαία είναι η προσπάθεια πολιτικής αμαύρωσης του εορτασμού στο παράρτημα από τους κρατικούς κυβερνητικούς κύκλους και τοπικά ΜΜΕ. Με ανυπόγραφες «δηλώσεις» στελεχών της τοπικής αστυνομίας προσπαθούν να πλήξουν και να περιθωριοποιήσουν την συγκεκριμένη ιστορική πορεία, κατασυκοφαντώντας και απαξιώνοντας με ανυπόστατα ψέματα την μαζική παρουσία των φορέων του κινήματος και των οργανώσεων και τον ρόλο τους σε αυτή την πορεία με ανατρεπτικό αντιιμπεριαλιστικό-αντικυβερνητικό στίγμα. Όλες οι δυνάμεις του κινήματος οφείλουν να πάρουν θέση καταδικάζοντας αυτές τις μεθοδεύσεις των κρατικών μηχανισμών.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει εκ νέου το στίγμα του Πολυτεχνείου είναι πολύ στοχευμένη. Με αφορμή τα 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο υπάρχει συνειδητή προσπάθεια, η επέτειος του Πολυτεχνείου να γίνει η «γιορτή της αστικής δημοκρατίας», να απεμπολήσει τα ανατρεπτικά και εξεγερσιακά χαρακτηριστικά του που έφεραν μεγάλες λαϊκές κατακτήσεις και τροφοδότησαν τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες της μεταπολίτευσης. Προσπαθούν να ταυτίσουν τη σωτηρία του λαού από τη δικτατορία με την αιματοβαμμένη, σκληρή αστική δημοκρατία της μεταπολίτευσης, τα εκβιαστικά διλήμματα εις βάρος λαού και νεολαίας και τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες, αναθεωρώντας την ιστορία. Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια μπαίνουν εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή και δείχνουν ότι η «Φλόγα της εξέγερσης του Νοέμβρη καίει ακόμα». Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έβαλε τα θεμέλια και την προοπτική στους αγώνες να ανατρέψουν όχι μόνο τη Χούντα των Συνταγματαρχών αλλά και κάθε χούντα που γεννιέται από το αστικό πολιτικό σύστημα, έδωσαν το φως για την ανατροπή του συστήματος του κέρδους και της εκμετάλλευσης για ζωή ελεύθερη από τα δεσμά του κεφαλαίου.
Ο αυταρχισμός, η βίαιη καταστολή και η τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας είναι όπλα που χρησιμοποιούνται για να τσακιστεί κάθε λαϊκή αντίσταση απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας, της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης. Δε θα περάσει όμως. Δεν τρομοκρατούμαστε. Θα περιφρουρήσουμε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες μας από την καταστολή και κάθε προσπάθεια αμαύρωσης του αγωνιστικού εορτασμού και της μαζικής διάθεσης λαού και νεολαίας να εκφράσει την αντίθεση του στην σημερινή επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση.
Συνεχίζουμε δυναμικά και μαχητικά το επόμενο διάστημα, με κλιμάκωση του αγώνα για την οικοδόμηση ενός μαχητικού, πολιτικού κινήματος ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου διεκδικώντας ζωή στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.
Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή από κάθε κατηγορία των 3 συλληφθέντων της πορείας!
Η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στο δρόμο του Νοέμβρη βαδίζουμε ξανά!
Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Οργανώσεις Πάτρας