(Φωτο)-ΠΔΕ: Φωκίων Ζαΐμης – Επιτυχημένη πρωτοβουλία ο Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας

«Πάνω από 1500 επιχειρήσεις έχουν λάβει δωρεάν υλικό και υπηρεσίες υποστήριξης από τον “Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας” ενώ τα τρία γραφεία σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο είναι ενεργά καθημερινά εξυπηρετώντας επιχειρηματίες σε διάφορα ζητήματα από ενημέρωση θεσμικού πλαισίου μέχρι δημιουργία business plan», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, μιλώντας σε ημερίδα του 26oυ Forum Ανάπτυξης, στην Πάτρα.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε το σπουδαίο ρόλο και το αντικείμενο του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας, αναφέροντας: «Ένα καινοτόμο και κυρίως πολύτιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες και τις ατομικές επιχειρήσεις που σε συνδυασμό με άλλες δράσεις μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας φέρνουν διαρκώς θετικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος μας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ανοίξουν τα φτερά τους, να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητά τους ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές».

Πιο συγκεκριμένα 1.539 επιχειρήσεις έλαβαν κάποιας μορφής υποστήριξη (οριζόντιες ή εξατομικευμένες υπηρεσίες). Από αυτές 439 επιχειρήσεις έχουν λάβει εξατομικευμένη συμβουλευτική, που αφορά σε μία ή περισσότερες συμβουλευτικές υπηρεσίες , ενώ άλλες 1.100 επιχειρήσεις και δυνητικοί επιχειρηματίες έλαβαν μόνο πληροφόρηση (οριζόντιες υπηρεσίες)

Η πράξη «Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με δικαιούχο το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υλοποιείται μέσω δημόσιας σύμβασης.

Τέλος, διαθέτει παρουσία στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα https://www.pde-mse.gr.