Microsoft: Ανακοίνωσε την προσθήκη του πρώην CEO της OpenAI – Δημιουργεί νέο τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Microsoft θα αποτελέσει τον νέο σταθμό στην καριέρα του Σαμ Άλτμαν, καθώς οι ενέργειες που έγιναν μέσα στο σαββατοκύριακο για να επιστρέψει στην OpenAI, δεν καρποφόρησαν. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η τεχνολογική εταιρεία, ο Άλτμαν θα ηγηθεί της νέας εσωτερικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συνιδρυτής της OpenAI, ο οποίος επίσης αποχώρησε από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, θα πλαισιώσει τον Άλτμαν στη Microsoft, ενώ ο τεχνολογικός κολοσσός θα κινηθεί «γρήγορα για να τους παράσχει τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχία τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον, Σάτια Ναντέλα, σε ανάρτησή του στο LinkedIn νωρίς τη Δευτέρα.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία μας με την OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη των προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με όλα όσα ανακοινώσαμε στο Microsoft Ignite και στη συνέχιση της υποστήριξης των πελατών και των συνεργατών μας», ανέφερε ο Ναντέλα στην ανάρτησή του.

Την ίδια στιγμή, η OpenAI έφερε στη θέση του Άλτμαν τον πρώην επικεφαλής της Twitch, Έμετ Σιρ, ο οποίος από τον Μάρτιο είχε παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της πλατφόρμας streaming που ανήκει πλέον στην Amazon. Ο Σιρ ήταν συνιδρυτής του Justin.tv, προκάτοχο του Twitch, το 2007. Υπήρξε επίσης συνεργάτης μερικής απασχόλησης στην startup accelerator Y Combinator, την οποία διηύθυνε ο Άλτμαν πριν ενταχθεί στο OpenAI.