Σφοδρή αντιπαράθεση Πολάκη – Σίας Αναγνωστοπούλου. Tο παρασκήνιο της επίθεσης – Παρέμβαση Κασσελάκη

Φωτιά στο εσωκομματικό σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία άναψε η σημερινή ανάρτηση του Βουλευτή Χανίων και Συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου, Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της βουλεύτριας, Σίας Αναγνωστοπούλου, μέλους της τάσης «6 συν 6», υπό την Έφη Αχτσιόγλου, ώρες πριν ξεκινήσει η πανελλαδική τους τηλεδιάσκεψη.

Σχολιάζοντας δηλώσεις της κ. Αναγνωστοπούλου, στις οποίες γινόταν αναφορές στο πρόσωπό του, ο κ. Πολάκης τόνισε δηκτικά πως «δεν κάνω για επιτελικές θέσεις», για να συνεχίσει, λέγοντας πως «το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν.(φωτο 3-4-5)». «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Πολάκη:

 

POLAKIS_ANARTISI
Δυο πράγματα μπορώ να πω τελικά για τη Σια Αναγνωστοπουλου και αυτά που είπε για μένα και μάλιστα 2 φορες,(φωτο 1-2)

1) Συντρόφισσα Σία Αναγνωστοπούλου, πράγματι “δεν κάνω για επιτελικές θέσεις”.

Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν.(φωτο 3-4-5)

2)ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!

Σηκώνοντας το γάντι, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός και μέλος της τάσης «6 συν 6», Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε πως «δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση». Η ίδια κατέληγε πως «Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».

Αναλυτικά, η ανάρτηση Αναγνωστοπούλου:

siaanagnstopoulou

Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση.

Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του.

Το παρασκήνιο

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, το παρασκήνιο γύρω από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έχει «φουντώσει», καθώς αυτή έγινε ελάχιστες ώρες πριν τη συνεδρίαση της τάσης «6 συν 6», προκειμένου τα στελέχη της να αποφασίσουν για το εάν θα παραμείνουν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μετά και τη δημόσια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, στις τάξεις των «νεοπροεδρικών» υπήρχε αναμονή από το πρωί για τις εξελίξεις, με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τον προβληματισμό τους σε περίπτωση που η τάση αποφασίσει να αποχωρήσει από το κόμμα, καθώς «δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει μια ολόκληρη γενιά», όπως παρατηρούσαν.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης επέλεξε την σημερινή ημέρα, για να επιτεθεί στη Σία Αναγνωστοπούλου δεν περνά απαρατήρητο από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με δεδομένο ότι οι επίμαχες δηλώσεις της βουλεύτριας του κόμματος είχαν λάβει χώρα πολλές ημέρες πριν, χωρίς να εγείρουν μέχρι το απόγευμα την αντίδραση του Βουλευτή Χανίων.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγα τα κομματικά στελέχη που εκτιμούν ότι η ανάρτηση του κ. Πολάκη προστίθεται στη φαρέτρα των επιχειρημάτων υπέρ της εξόδου για την τάση «6 συν 6», ωθώντας τους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπενθυμίζουν τη σφοδρή αντιπαράθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού με στελέχη της «Ομπρέλας», τα οποία και τελικά επέλεξαν την έξοδο, από την παραμονή τους στην Κουμουνδούρου.

«Πυροσβέστης» ο Κασσελάκης

Μπροστά στην έκταση που έλαβε το ζήτημα στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε τόσο στον Παύλο Πολάκη, όσο και στη Σία Αναγνωστοπούλου. Ακολούθως, ο κ. Πολάκης φέρεται να τηλεφώνησε με τη σειρά του στη Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χωρίς το περιεχόμενο των συνομιλιών να έχει γίνει μέχρι αυτήν την ώρα γνωστό.