Κοινοβουλευτική δράση του Βουλευτή Αχαΐας των Σπαρτιατών κ. Γεώργιου Ασπιώτη

Με την γνωστή κοινωνική ευαισθησία που τον διακατέχει, επίκαιρες ερωτήσεις στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας των Σπαρτιατών κ. Γεώργιος Ασπιώτηs.  

 Συγκεκριμένα με την υπ αριθμό πρωτοκόλλου 1643/9.11.2023 ο Γεώργιος Ασπιώτηs έθιξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν  χιλιάδες καταρτισμένοι Έλληνες-δες  ξενοδοχοϋπάλληλοι που αποτελούν το πρόσωπο της χώρας μας απέναντι στα εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο. Εντούτοις όμως από αδυναμία ικανοποίησης ζωτικών ζητημάτων επιβίωσης των εργαζομένων του κλάδου όπως η επαναφορά του ταμείου από τρεις (3) σε πέντε (5) μήνες, τοπική συλλογική σύμβαση, εφάπαξ & επίδομα μητρότητας οδηγεί  κενές θέσεις εργασίες, που δεν  μπορεί να αντισταθμιστεί σε καμία περίπτωση με διακρατικές συμφωνίες με ασιατικές χώρες που αφορά προσωπικό αμφιβόλου επάρκειας & κατάρτισης προς κάλυψη αναγκών του κλάδου.

Ένα ακόμα σοβαρό κοινωνικό θέμα που έφερε στην βουλή  με αρ. πρωτ. 1787/15.11.23 με ιατρικές προεκτάσεις  είναι  οι ακούσιες – αναγκαστικές νοσηλείες ψυχικά πασχόντων πολιτών στην Ελλάδα. Μάλιστα στην Πάτρα φτάνουν το 45% , την Θεσ/νικη 53% και στην Αθήνα 57% , την στιγμή που ο Μ.Ο. στην Ευρώπη είναι 23%, απόρροια των ελλείψεων σε εξειδικευμένες δομές υγείας.

Δέσμευση του   Γεώργιου  Ασπιώτη ειναι  οτι θα συνεχίσει να αποτελεί την φωνή των πολιτών της Αχαΐας με αποφασιστικότητα για τα μικρά &  μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.