(Φωτο)-Πάτρα: Κινδύνεψε σπίτι από κατολίσθηση βουνού – Ψάχνεται η ΔΕΥΑΠ – Κλιμάκιο στο επικίνδυνο σημείο

Τον «χάρο» με τα μάτια τους είδε οικογένεια, που μένει στην οδό Αγίου Αθανασίου της Μαυρομαντήλα Πετρωτού της Πάτρας, όταν από την έντονη βροχή, ξηλώθηκε ένα κομμάτι από το βουνό, με λάσπη, η οποία κόντεψε να «πνίξει» παρακείμενο σπίτι.
Ο όγκος υλικών ήταν πολύ μεγάλος, τόσος που γέμισε μεγάλο μέρος της αυλής, προκαλώντας προβλήματα στον εξωτερικό τοίχο της οικίας, με τους ιδιόκτητες να πετάγονται έντρομοι από τα κρεβάτια τους, καθότι ήταν ξημερώματα.
Το φαινόμενο προκλήθηκε εξαιτίας διάβρωσης στο σημείο, από διαρροή σε αγωγό νερού, που είχε καταγραφεί προ ημερών, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στην περιοχή.


Χθες η ΔΕΑΥΠ επιδιόρθωσε την βλάβη στον αγωγό, ενώ υπεύθυνος επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και τους ενημέρωσε ότι μπορούν να κάνουν αίτηση αποζημίωσης.
Χθες βρέθηκε εκεί και διόρθωσε την βλάβη στον αγωγό νερού, όμως δε γνωρίζουμε ακόμα για ποιο λόγο έγινε η κατολίσθηση. Μηχανικοί του Δήμου, μαζί με Γεωλόγους πρέπει να δουν τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί πρόκειται για ένα κομμάτι με μεγάλη κλίση, που χρειάζεται παρέμβαση. Το θέμα το βλέπουμε».