(Βιντεο-Φωτο): Αξονικές σε μούμιες εξωγήινων

Συνεχίζεται το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα μουμιοποιημένα πτώματα των υποτιθέμενων «εξωγήινων» που βρέθηκαν στο Περού και παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο του Μεξικό, πυροδοτώντας τις θεωρίες συνομωσίας αλλά και προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.

Μεξικανοί γιατροί πραγματοποίησαν μια σειρά εργαστηριακών μελετών στις 2 σορούς, υποβάλλοντάς τες μάλιστα και σε αξονικές τομογραφίες.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα περίεργα ομολογουμένως λείψανα είναι αυθεντικά, δεν είναι δηλαδή προϊόν φάρσας.

Σύμφωνα με τον Dr Jose de Jesus Zalce Benitez, διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Επιστημών Υγείας, οι μελέτες έδειξαν ότι οι δύο σκελετοί ήταν «ενιαίοι» – δηλαδή ήταν συναρμολογημένοι με μέλη από άλλα λείψανα.

Επιπλέον, δεν βρέθηκαν ενδείξεις παραποίησης στα κρανία, που θα μπορούσαν να τους δώσουν αυτό το «εξωγήινο» σχήμα.

Se realizaron tomografías y rayos x a cuerpos extraterrestres (Crédito: YouTube/MaussanTV)

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μέσα στο σώμα του ενός μουμιοποιημένου όντος βρέθηκαν μεγάλοι σβώλοι – πιθανότατά αυγά – γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν έγκυος.

«Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι η Clara ήταν ζωντανή, άθικτη και βρισκόταν σε κύηση»  υποστήριξαν  οι συνεργάτες του Dr Jose Zalce Benitez. 

Η κάθε μούμια έχει δύο πόδια και δύο χέρια, με τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι ενώ οι σκελετοί τους είναι από δυνατά αλλά ελαφριά οστά.

Ο αναδιπλούμενος λαιμός και το μακρύ κρανίο τους παρουσιάζουν « τυπικά χαρακτηριστικά πτηνών» ενώ διαπιστώθηκε ότι καμία δεν είχε δόντια.

Σύμφωνα τέλος με τους ερευνητές, μέσα στις σορούς βρέθηκαν εμφυτεύματα από κάδμιο και μέταλλα οσμίου – το όσμιο είναι ένα από τα πιο σπάνια στοιχεία στον φλοιό της Γης και θεωρείται το σπανιότερο πολύτιμο μέταλλο.

Dr Benitez: Το DNA τους δεν σχετίζεται με τίποτα γήινο

«Με βάση τις δοκιμές DNA, που συγκρίθηκαν με περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη, προκύπτει ότι οι μούμιες δεν σχετίζονται με τίποτα γνωστό μέχρι σήμερα από την επιστήμη ή από την ανθρώπινη γνώση», είπε στους δημοσιογράφους ο Μεξικανός επιστήμονας Dr Benitez.

Ωστόσο, οι περισσότεροι στην επιστημονική κοινότητα δεν είναι πεπεισμένοι από τα ευρήματα και αμφισβητούν ένατονα τα αποτελέσματα των μελετών.

Η Julieta Fierro, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου (UNAM) του Μεξικού που εξέτασε τα δείγματα, είπε ότι αυτά σχετίζονταν με ιστούς εγκεφάλου και δέρματος από μούμιες που πέθαναν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Σύμφωνα με την δική της ανάλυση οι εξετάσεις στις μούμιες «δεν δείχνουν τίποτα μυστηριώδες που θα μπορούσε να υποδεικνύει ενώσεις ζωής που δεν υπάρχουν στη Γη».