Αυστραλία: Σέρφερ «δάμασε» 13,3 μέτρων κύμα και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Η 31χρονη σέρφερ Laura Enever από την Αυστραλία κατάφερε να «δαμάσει» κύμα 13,3 μέτρων και να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Συγκεκριμένα η 31χρονη κατάφερε να «δαμάσει» κύμα 13,3 μέτρων στο Οάχου της Χαβάης τον περασμένο Ιανουάριο, καταρρίπτοντας ρεκόρ επταετίας.

«Καμία από τις προηγούμενες φορές δεν συγκρίνεται με αυτή», δήλωσε η αθλήτρια.

Η Laura Enever βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ – που είχε σημειώσει η Βραζιλιάνα Andrea Moller το 2016.

«Ήξερα ότι ήταν τεράστιο κύμα όταν το είδα και στη συνέχεια κατάλαβα ότι ήταν σίγουρα το μεγαλύτερο κύμα που έχω »μπει» ποτέ. Ήξερα ότι ήταν το κύμα της ζωής μου», πρόσθεσε.

Η Laura Enever από την ηλικία των 11 ετών ξεκίνησε την καριέρα της στο σερφ.

Κέρδισε αρκετούς διαγωνισμούς νεανίδων και στη συνέχεια συμμετείχε στο World Surf League (WSL) Championship Tour για επτά χρόνια.

Στη συνέχεια αποφάσισε να κυνηγά «μεγάλα κύματα».

Η Laura Enever βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ – που είχε σημειώσει η Βραζιλιάνα Andrea Moller το 2016.

«Ο Andrea Moller κατείχε αυτό το ρεκόρ πριν από μένα και είναι τιμή μου να κρατάω αυτό το ρεκόρ και να συνεχίσω να προωθώ το σέρφινγκ μεγάλων κυμάτων», δήλωσε. «Και ξέρω ότι η επόμενη γενιά γυναικών σέρφερ μεγάλων κυμάτων θα κάνουν το ίδιο»

Η επτά φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του σέρφινγκ Layne Beachley απέτισε φόρο τιμής στην Laura Enever λέγοντας ότι «Κάθε αθλητής που μπορεί να δαμάσει ένα κύμα αυτού του μεγέθους είναι εξαιρετικός».