Basket League: Για την επιστροφή στις νίκες ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Απόλλωνα

Η πέμπτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Basket League ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας (6/11, 20:15, ΕΡΤ3) στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο Palau Blaugrana.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επιστρέφει στις εντός συνόρων υποχρεώσεις μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι του πρωταθλήματος, με την οποία βρέθηκε στο 4-0.

Αν νικήσει και τον Απόλλωνα, θα κάνει το 5/5 στην αρχή της σεζόν για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Στις 31 παρουσίες του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε σε κάποιο από τα πέντε πρώτα παιχνίδια του συνολικά στις 13.

Το ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και να φτιάξουν ψυχολογία καθώς έπονται δυο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια με την Άλμπα Βερολίνου και τον Άρη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος χθες προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Αταμάν. Σταθερά εκτός παραμένουν οι Παπαπέτρου και Βιλντόζα.

Σε ό,τι αφορά τον Απόλλωνα, οι Κώστας Τζαμάκος και Σπύρος Δεράος θα κοουτσάρουν τους Πατρινούς στο ΟΑΚΑ μετά την αποχώρηση του Νίκου Βετούλα από την τεχνική ηγεσία. Εκτός δράσης είναι ο Τι Τζέι Σταρκς λόγω τραυματισμού.

Η 5η αγωνιστική της Basket League

Κλείσιμο

ΑΕΚ – Καρδίτσα 103-88
Κολοσσός – Άρης 78-88

Μαρούσι – Περιστέρι 74-103
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 63-77
Προμηθέας – Λαύριο 100-73

6/11
Παναθηναϊκός – Απόλλων Π. 20:15 (κεκλεισμένων)

Η βαθμολογία της Basket League

Παναθηναϊκός 4-0
Άρης 4-1

Ολυμπιακός 4-1
Προμηθέας 4-1
Λαύριο 3-2
ΑΕΚ 2-3
Κολοσσός 2-3
Περιστέρι 2-3
ΠΑΟΚ 2-3
Μαρούσι 1-4
Απόλλων Π. 1-3
Καρδίτσα 0-5

Πηγή: gazzetta.gr