Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί έως το βράδυ του Σαββάτου – Δείτε χάρτες του meteo

Αξιόλογες βροχοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου 04/11 στα Επτάνησα καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Τα εντονότερα φαινόμενα έως τις 09:00 έχουν εκδηλωθεί στα ορεινά του νομού Τρικάλων (Περτούλι, 122 χιλιοστά) και στα ορεινά του νομού Άρτας (Θεοδώριανα, 108 χιλιοστά).

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου σύμφωνα με δορυφoρικές εκτιμήσεις εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης βροχόπτωσης κατά το διάστημα 09:10-09:25, ενώ με κόκκινα σημεία επισημαίνονται οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του meteo.gr/EAA που κατέγραψαν βροχή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

meteo_kairos

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν προοδευτικά σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, ενώ τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Από το βράδυ προβλέπεται βελτίωση του καιρού. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων για το Σάββατο 04/11.

meteo_kairos2