Μπαρτζώκας: «Επειδή έβαλε δύο σουτ ο Μήτογλου δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα με Φαλ και Μιλουτίνοφ»

Χωρίς τους Λουκ Σίκμα και Σακιέλ ΜακΚίσικ ταξίδεψε ο Ολυμπιακός για την Κωνσταντινούπολη όπου το βράδυ της Πέμπτη (2/11, 19:45) θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στο… remake των περσινών αγώνων για τα play-offs.

Λίγο πριν από την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε αρχικά: «Δεν αισθανόμαστε καλά όταν χάνουμε. Πάντα για τον Ολυμπιακό η νίκη είναι το ζητούμενο. Το πρόγραμμά μας είναι αυτό που είναι με πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι»

Για τη Φενέρ: «Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για μια ομάδα με ταλέντο και ποιότητα. Έχει καλό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα και πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να την κερδίσουμε. Τουλάχιστον πολύ καλύτερα από προχθές (σ.σ. το ματς με τον Παναθηναϊκό)»

Για το αν θα παίξουν ρόλο τα περσινά play-offs: «Νομίζω όχι. Νομίζω δεν θα έχουν καμία σχέση. Είναι διαφορετικές ομάδες και διαφορετική περίοδος. Δεν έχει σχέση τι έγινε πέρσι. Πάντα είναι δύσκολο το παιχνίδι εκεί με δύσκολη ατμόσφαιρα. Πάντα το μπάσκετ μετράει και αν παίξεις καλά θα κερδίσεις»

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στην Τουρκία: «Όλα τα μικρά και απαραίτητα πράγματα που χρειάζονται για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Τα ριμπάουντ, να μην κάνεις λάθη, να έχεις καλές επιλογές, να παίξεις ομαδικό παιχνίδι, να είσαι σκληρός, να πάρεις τις 50-50 μπάλες. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά στο μπάσκετ. Και πάντα παίζει ρόλο μια απόφαση εάν το παιχνίδι είναι κλειστό. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά παίζουμε και καλύτερα. Νομίζω ήταν παρένθεση το προχθεσινό παιχνίδι. Ήταν πολλά πράγματα που έπρεπε να διαχειριστούμε μέσα και έξω από την ομάδα. Εϊχαμε στο προηγούμενο ματς μια καλή εμφάνιση απέναντι στην Εφές και βλέπετε τα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα. Η Μακάμπι κέρδισε μέσα στο Μιλάνο χθες. Δεν υπάρχει σταθερότητα στο τι να περιμένεις από κάθε ομάδα και είναι φυσιολογικό λόγω του Mundobasket, των πολλών τραυματιών λόγω του προγράμματος που είναι πολύ βαρύ. Πρέπει να δουλεύεις κάθε μέρα και να βελτιώνεσαι».

Για τους σέντερ της Φενέρ που σουτάρουν από μακριά: «Επειδή έβαλε δύο σουτ ο Μήτογλου δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα να έχει τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ. Σαφώς και διαμορφώνει μια κατάσταση όταν έας ψηλός σουτάρει απ’ έξω, κάτι που υπάρχει και στο ΝΒΑ με τα stretch-5, όμως έχουμε και εμείς τις δικές μας δυνατότητες. Να μας αντιμετωπίσουν μέσα στο καλάθι».

Πηγή: gazzetta.gr