Βιετνάμ: Τρεις νεκροί σε πλημμύρες ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βιετνάμ ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές για μέρες που προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σε διάφορα χωριά της επαρχίας Χα Τινχ, στο κεντρικό Βιετνάμ, δεν υπάρχει πρόσβαση, ενώ η αστυνομία και ο στρατός κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τους κατοίκους στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Μια γυναίκα και ένα αγόρι 13 ετών βρέθηκαν νεκροί στην περιοχή αυτή, αφού παρασύρθηκαν από τα νερά.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό 29χρονης, επίσης στην Χα Τινχ, αναφέρει η διεύθυνση αντιμετώπισης πλημμυρών και καταιγίδων στην τελευταία αναφορά της.

 

Εκατοντάδες σπίτια, χωράφια με καλλιέργειες και τμήματα της εθνικής οδού και του σιδηροδρόμου που συνδέει το βόρειο με το νότιο Βιετνάμ βυθίστηκαν στα νερά.

Στην επαρχία Τάο Μπανγκ, στο βόρειο Βιετνάμ, που συνορεύει με την Κίνα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την πτώση μεγάλου δέντρου πάνω στο σπίτι του λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Το Βιετνάμ πλήττεται συχνά από κακές καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της εποχής των βροχών, μεταξύ του Ιουνίου και του Νοεμβρίου.

Από την αρχή της χρονιάς 136 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους ύστερα από φυσικές καταστροφές, ιδίως πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.