Πάτρα: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στην 6η Υπε

«Οκτώβριος: μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού» είναι το σύνθημα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, 25 η Οκτωβρίου.
Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια προχώρησαν σε μία κίνηση ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού μέσα από την ανάπτυξη δράσεων σε υγειονομικές δομές κατά τις 30 και 31 Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού δόθηκαν οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και των νοσοκομείων για να ενημερώνουν τις γυναίκες 50-69 που διέρχονται των προαναφερόμενων δομών, τις δύο αυτές ημέρες κατά την είσοδό τους σε αυτές για την εφαρμογή και την εξυπηρέτηση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ». Στόχος είναι η κινητοποίηση των γυναικών που βρίσκονται σε αυτές τις ηλικίες και η κατανόηση της διαδικασίας, ώστε να αφυπνιστούν και να ακολουθήσουν τις ιατρικές πράξεις που απαιτούνται.
Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται να οργανωθούν ενημερώσεις σε κεντρικό σημείο κάθε πόλης από τα στελέχη υγείας των υγειονομικών δομών μεταξύ του διημέρου 30-31 Οκτωβρίου. Στα πλαίσια αυτής της συλλογικής κινητοποίησης, η Κεντρική Διοίκηση της 6 ης ΥΠΕ πρόκειται να συνεργαστεί με το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης οργανώνοντας ιατρική εξέταση (ψηλάφηση) και ενημέρωση για την εφαρμογή του προγράμματος σε γυναίκες 50-69 που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Άνω πόλης Πατρών.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, 09:00-13:00, με υπεύθυνες τη γυναικολόγο, Σοφία Τσαντήλα και τη μαία, Έλενα Αναστασοπούλου, επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Άνω Πόλης. Παράλληλα, σε όλες σχεδόν τις δομές της 6 ης ΥΠΕ θα οργανωθούν παρόμοιες δράσεις.