Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, με την οποία ολοκληρώνεται το εορταστικό τριήμερο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Δείτε live εικόνα

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, που θα ξεκινήσει στις 11:00.

Στην εξέδρα των επισήμων θα βρεθούν τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όσο και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς επίσης πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Σε άψογο σχηματισμό παρελαύνουν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου τα σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Leopard 1 και 2, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Panjer 2000 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, πυραυλικά συστήματα MLRS, XOK, τμήματα του μηχανικού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, οχήματα μεταφοράς πεζικού τύπου M113 και M117, αυτοκινούμενοι όλμοι, οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πολλά ακόμη.

Οι συστοιχίες μαχητικών αεροσκαφών F16, ελικοπτέρων chinook και apache, λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση θα κόψουν την ανάσα.

Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει η επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, με τον σμηναγό Χρήστο Πάρη Χαρίτο στο cockpit, ο οποίος εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Στο τέλος της επίδειξης ο σμηναγός θα στείλει το μήνυμά του από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για όλη την Ελλάδα.