(Φωτο)-Πάτρα: Το διήμερο της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέσθηκε το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου 2023 η μνήμη της ανακομιδής του λειψάνου του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Πατρών.

Παραμονή της εορτής, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Θεοδωράτο, ενώ το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία από τον Πρεσβύτερο π. Χρήστο Μάκρη.

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Γεράσιμο και επακολούθησε Ιερά Λιτανεία στους δρόμους της ενορίας.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην οσιακή βιωτή του Αγίου Γερασίμου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους μεγάλους πνευματικούς του αγώνες που τον κατέστησαν επίγειο άγγελο και ουράνιο άνθρωπο, στην παρουσία του και στην μεγάλη του προσφορά στην Κεφαλονιά και στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ», καθώς και αρχές και φορείς του τόπου.