Αυγενάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει εμμονικά το αναίσχυντο ψέμα και τη συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας

«Μέσα στην απόγνωσή τους από τα όσα εξελίσσονται στο κόμμα της ‘Αριστεράς’, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει εμμονικά το αναίσχυντο ψέμα και τη συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας. Χωρίς ίχνος ντροπής, αναζητά σανίδα σωτηρίας στο πολιτικό αδιέξοδό του», αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε απάντησή του στη μηνυτήρια αναφορά της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε πως «η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά πλέον τα όρια του κωμικού και γίνεται μέρα με τη μέρα τραγικότερη», λέγοντας πως «δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στο θέατρο του παραλόγου».

«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός και η περιοχή της Θεσσαλίας, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, κοιτώντας μόνο μπροστά», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Χωρίς ίχνος ντροπής, αναζητά σανίδα σωτηρίας στο πολιτικό αδιέξοδό του»

Και προσέθεσε πως «ήμασταν και θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο».

Σημειώνεται ότι οι τομεάρχες Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, κατέθεσαν αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητούν να ερευνηθεί εάν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έχουν τελέσει ποινικά αδικήματα κατά την προεκλογική περίοδο του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία.

Τι κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αφορμή για την υποβολή της αναφοράς αποτέλεσαν δηλώσεις του κ. Αυγενάκη και του κ. Αγοραστού, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για τις περιφερειακές εκλογές, με τις οποίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι επιχειρήθηκε η εξαπάτηση των εκλογέων και υπό αυτό το πρίσμα ζητούν από τις αρμόδιες  εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά συναυτουργία και κάθε άλλο συναφές αδίκημα.

Όπως τονίζουν στην αναφορά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «το χρονικό διάστημα από την 8η Οκτωβρίου 2023 έως και τη λήξη της προβλεπόμενης εκλογικής περιόδου ενόψει της διεξαγωγής του β γύρου των εκλογών την 15η Οκτωβρίου 2023, έλαβαν χώρα πράξεις και γεγονότα τα οποία πολιτικώς κρίνονται απολύτως καταδικαστέα, συγχρόνως δε χρήζουν και ποινικής αξιολόγησης, καθώς κατευθύνουν τη βούληση του εκλογικού σώματος προς την επιλογή ενός συνδυασμού ή και προσώπου νοθεύοντας τη διαμόρφωση της ελεύθερης έκφρασης του λαϊκού φρονήματος και κατά συνέπεια νοθεύοντας το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα».

Κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη στις 11 Οκτωβρίου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει ότι: «δεδομένων των εκλογών της Κυριακής το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε», αλλά και στη δήλωση του Κώστα Αγοραστού την ίδια ημέρα, ο οποίος είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι «στο έργο αυτό πρέπει να υπάρξει συνέχεια, να μην γίνει καμία διακοπή».