Το Ισραήλ συνέλαβε τον εκπρόσωπο της Χαμάς στη Δυτική Όχθη – Ποιος είναι ο Χασάν Γιουσέφ

Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς συγκαταλέγεται μεταξύ των περισσότερων από 60 μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν από το Ισραήλ σε νυχτερινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet επιβεβαίωσε στο CNN τη σύλληψη του εκπροσώπου, Χασάν Γιουσέφ «ως ύποπτου που ενεργούσε για λογαριασμό της Χαμάς».

Ο Χασάν Γιούσεφ, ηγετική παλαιστινιακή πολιτική προσωπικότητα που διετέλεσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, συνελήφθη στο σπίτι του, σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστινίων Κρατουμένων, μια ΜΚΟ που εκπροσωπεί Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Οι κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τον ηγέτη της Χαμάς σεΐχη Χασάν Γιούσεφ από το σπίτι του στην Μπεϊτούνια, στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας εκστρατείας συλλήψεων στη Δυτική Όχθη», αναφέρει η ανακοίνωση της Λέσχης Παλαιστινίων Κρατουμένων.

Ο Γιουσέφ έχει συλληφθεί αρκετές φορές και έχει περάσει συνολικά 24 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές με διάφορες κατηγορίες όπως υποκίνηση, είσοδο στην Ιερουσαλήμ χωρίς άδεια και επειδή είναι μέλος της Χαμάς.