Μητσοτάκης: Μεταβαίνει στο Κάιρο για τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή

Στο Κάιρο θα βρεθεί το Σάββατο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την πρόσκληση του Αιγύπτιου προέδρου Φατάχ αλ Σίσι, για να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στη Διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από χώρες της περιοχής (Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν, Ιράκ, Τουρκία, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο).

Επίσης, στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου θα βρεθούν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Νορβηγίας, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπογραμμίσει τους κινδύνους για την περιφερειακή σταθερότητα μιας περαιτέρω κλιμάκωσης και διάχυσης της κρίσης σε ολόκληρη την περιοχή και την ανάγκη ενίσχυσης της εσωτερικής ασφάλειας στην ΕΕ.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και έχει επισημάνει την ανάγκη προστασίας των αμάχων και αποφυγής μιας ανθρωπιστικής κρίσης» ανέφεραν πηγές του Μαξίμου, τονίζοντας ότι η χώρα μας παραμένει πυλώνας σταθερότητας και έντιμος συνομιλητής των χωρών της περιοχής.

«Η Ελλάδα διαχρονικά στηρίζει τη λύση των δύο κρατών για το Παλαιστινιακό, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου» συμπληρώνουν.