Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σχεδιάζει να μεταβεί στο Ισραήλ, όπως αναφέρει η «Bild»

Αύριο πιθανότατα θα μεταβεί στο Ισραήλ ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την εμπόλεμη ζώνη με το γερμανικό δημοσίευμα να επικαλείται ισραηλινούς κύκλους για την επικείμενη επίσκεψη Σολτς στην εμπόλεμη ζώνη.

Η ατμομηχανή της Ευρωζώνης επιδιώκει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποτροπή μιας περαιτέρω ανάφλεξης στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρώτα οι ΗΠΑ, με την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΚ, Άντονι Μπλίνκεν, στα ισραηλινά εδάφη, θέλουν να δείξουν την αμέριστη υποστήριξή τους στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η επίσκεψη Σολτς στο Ισραήλ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη της υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Aναλένα Μπέρμποκ.

Η «Πράσινη» υπουργός επισκέφθηκε το Τελ Αβίβ, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συνάντησε όχι μόνο εκπροσώπους της ισραηλινής κυβέρνησης αλλά και συγγενείς των αμάχων που απήχθησαν.

Μεταξύ αυτών που δολοφονήθηκαν και απήχθησαν είναι Γερμανοί πολίτες, για την απελευθέρωση των οποίων έχει δεσμευτεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.