Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία σκότωσε τον διοικητή αεροπορικών επιχειρήσεων της Χαμάς στη Γάζα

A view shows the ruins of a Palestinian house hit by Israeli strikes at al-Shati (Beach) refugee camp, in Gaza City, October 12, 2023. REUTERS/Mohammed Fayq Abu Mostafa

Ενας υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς σκοτώθηκε στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Στη διάρκεια επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, επλήγησαν βάσεις διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης σκοτώθηκε ο Μουράντ Αμπού Μουράντ, επικεφαλής των αεροπορικών επιχειρήσεων (της Χαμάς) στην πόλη της Γάζας, υπεύθυνος για ένα μεγάλο μέρος της φονικής επίθεσης που εξαπολύθηκε το Σάββατο εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε επίσης πως εξουδετέρωσε με drones ομάδα ενόπλων, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο Ισραήλ από το Λίβανο.

Η  IAF δημοσίευσε σχετικά βίντεο στην πλατφόρμα «X».

 

 

Επιπλέον οι IDF συνέλαβαν δύο ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο σεΐχης Adnan Asfour και ο Ahmed Awad συνελήφθησαν στη Ναμπλούς, σύμφωνα με τις αναφορές.

Drones του ισραηλινού στρατού σκότωσαν ενόπλους στα σύνορα με τον Λίβανο

Με ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως εξουδετέρωσε με drones ομάδα ενόπλων, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο Ισραήλ από το Λίβανο.

«Στρατιώτες του ισραηλινού στρατού αναγνώρισαν πριν από μερικές ώρες μια ομάδα τρομοκρατών που επιχειρούσε να διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από το Λίβανο. Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε αυτή την ομάδα και σκότωσε τρομοκράτες»,  αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, είχε δηλώσει πως η οργάνωση είναι έτοιμη για ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ, όταν ωστόσο κρίνει η ίδια πως θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.