Εκτός γραμμής ο Αποστολάκης για τους αντάρτες της ΝΔ – Προσωπικές οι απόψεις του λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη θέση του ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή υπέρ της υποστήριξης κάθε «προοδευτικής υποψηφιότητας», όπως αυτή διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, την βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κομματικές πηγές απέδωσαν σήμερα σε «προσωπικές απόψεις» του ναυάρχου, Ευάγγελου Αποστολάκη τα όσα υποστήριξε σήμερα το πρωί για το ενδεχόμενο υποστήριξης των «γαλάζιων» ανταρτών.

Δεν συμβαίνει το ίδιο ωστόσο με τους προοδευτικούς υποψήφιους, όπως για παράδειγμα αυτή του Στέλιου Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη, η οποία άλλωστε για λίγες ψήφους δεν πέρασε επισήμως από την Πολιτική Γραμματεια του κόμματος, όπου υπερψήφισε ο Σπύρος Πέγκας, κατά την κομματική ψηφοφορία.

Δείτε τον ναύαρχο Αποστολάκη να τα κάνει… θάλασσα με την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για τους «αντάρτες» της ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι περιέπλεξε την κατάσταση ο Ευάγγελος Αποστολάκης σε τηλεπτική του συνέντευξη, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την προσεχή Κυριακή.

Ο βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «ανακοινώσεις» που έχουν γίνει από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στήριξη που θα παράσχει, ωστόσο όταν ο δημοσιογράφος του Action24 του τόνισε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη θέση Κασσελάκη για το ζήτημα αυτό, επιχείρησε να τα μαζέψει.

«Έχω την αισθηση πως στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέρω αν έχει ανακοινωθεί, στηρίζουμε τον κ. Αγγελούδη, στην Αθήνα, τον κύριο Δούκα και από εκεί μαι μετά, σε κάθε περιφέρεια θα δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε…» είπε ο κ. Αποστολάκης για να ερωτηθεί «και τους αντάρτες της ΝΔ;».

«Όπου χρειάζεται θα το κάνουμε…» συνέχισε ο κ. Αποστολάκης, ενώ όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε λέγοντας «αυτό αφορά και τους Κωνσταντίνο Μουτζούρη (βόρειο Αιγαίο), Γιώργο Αμανατίδη (Δυτική Μακεδονία), Γιάννη Τρεπεκλή στο Ιόνιο…;», ο εν αποστρατεία ναύαρχος σημείωσε: «Αυτό το να βαφτίζουμε τους αντάρτες Νέα Δημοκρατία, για να πέφτει η πινελιά του χρώματος στην περιοχή, είναι περίεργο».

«Θα στηρίξετε τους αντάρτες απέναντι στις επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ;» ερωτήθηκε ξανά, για να απαντήσει: «Δεν έχω συνεννοηθεί με κανέναν, δεν ξέρω τις επίσημες θέσεις, αυτά που σας λέω, είναι αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά, θα δούμε… Έχουν ανακοινωθεί αυτά. Έχει βγει ο κ. Κασσελακής και έχει πει ποιους στηρίζει».

Για να επανέλθει ο δημοσιογράφος: «Ναι, αλλά δεν έχει βγει ο κ. Κασσελάκης να πει ότι στηρίζει τους αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας. Και το ερώτημα είναι, θα πάτε με επίσημη γραμμή τέτοια και αν υπάρχει, έχει αποφασιστεί απο τα όργανα του κόμματος, όπως γίνεται συνήθως με τον ΣΥΡΙΖΑ;».

Εκεί, ο κ. Αποστολάκης έδειχνε να τα μαζεύει… «Κοιτάξτε, σε κάθε περίτωση και σε κάθε περιφέρεια, συνεννοούμαστε με τις τοπικές οργανώσεις και θα δούμε εκεί τι θα στηρίξουμε και τι θα γίνει. Είναι θέμα ανθρώπων και συμβούλων που βρίσκονται εκεί… Δεν έχω ακριβή εικόνα να σας δώσω αυτή τη στιγμή, αλλά θεωρώ πως έχουμε περιθώρια να στηρίξουμε… Και θα αναοινωθουν αυτά, θα ανακοινωθούν εγκαίρως».