(Φωτο)-Αίγιο: Συγκίνηση και ελπίδα στο νέο κτήριο του ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ

Σ

Ένα όνειρο δεκαετιών, το νέο κτήριο του ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς παραδόθηκαν προς χρήση οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην οδό Κλεισούρας (δίπλα στο 1ο Γενικό Λύκειο)! Σήμερα το πρωί, σε μία σεμνή εκδήλωση που διοργάνωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΑΜΕ, τελέστηκε ο αγιασμός ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, για ένα έργο που αναμένεται να γράψει μία νέα σελίδα στην εκπαίδευση, τη διαβίωση και φροντίδα των ατόμων με αναπηρίες της Αιγιάλειας.

Παρών στον αγιασμό, και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, που στον χαιρετισμό του εξήρε την άψογη συνεργασία Δήμου Αιγιαλείας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΔΣ του ΕΚΑΜΕ και της κατασκευάστριας εταιρείας ούτως ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό το νέο «σπίτι» του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες. «Η ουσία του έργου και της προσφοράς όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης έγκειται κατά βάση στη δυνατότητα εκπλήρωσης στόχων στον σωστό χρόνο. Και το νέο κτήριο του ΕΚΑΜΕ Αιγίου έρχεται να αποδείξει στην πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε από την αρχή της δημοτικής μας θητείας. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα παιδιά του ΕΚΑΜΕ που έχουν ανάγκη για γρήγορες ενέργειες και στήριξη, υπάρχουν και άλλες ομάδες αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που χρήζουν στήριξης κι αυτό είναι το στίγμα μας για στήριξη μέσω κοινωνικών έργων. Το όνειρό μας για ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση όλων των κοινωνικών ομάδων της Αιγιάλειας γίνεται βήμα – βήμα πραγματικότητα!», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αιγιαλείας.

Το έργο, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με 3,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω της πρόσκλησης «Κοινωνικές Υποδομές για Κοινωνικά Ευπαθείς Ομάδες», κατασκευάζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επιφανείας 7.021,11τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο κτήρια:

1) Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας, που θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198τ.μ. με υπόγειο και θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους. Θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, διοίκησης και περίθαλψης, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο υπόγειο (ίδιου εμβαδού) θα υπάρχουν αποθήκες, παρασκευαστήρια, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.

2) Τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κτίριο ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 198τ.μ., στο οποίο θα εξυπηρετούνται 8 εκπαιδευόμενοι και θα περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους.