(Βιντεο)- Συνέντευξη Κασσελάκη: Είμαι κρητίκαρος, όχι αμερικανάκι – Τι είπε για Τσίπρα και Πολάκη

Καταιγιστικός ήταν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για όλους και όλα, για το πώς ενεπλάκη στην πολιτική, για τη σχέση του με τον Παύλο Πολάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, για το ποια ομάδα υποστηρίζει, καθώς και για την προσωπική του ζωή.

«Ο Παύλος είναι δυναμικός»

Σχετικά με τους κοινούς τόπους του με τον Παύλο Πολάκη, «αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Το αισθανόμαστε πολύ βαθιά ότι όταν κάποιος κλέβει» από τον πλούτο των παιδιών μας, σημείωσε, λέγοντας ακόμη πως «ο Παύλος είναι δυναμικός και προσπαθεί για τον κόσμο που δεν έχει φωνή. Μακάρι να ήταν και άλλοι βουλευτές τόσο γειωμένοι στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στη κριτική που δέχεται είπε πως «σε όσους νομίζουν ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι για μένα, σύντομα θα καταλάβουν ότι έχουν βρει έναν Κρητίκαρο».

Για το αν είναι ο Μπέπε Γκρίλο ή ο Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας είπε: «Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας. Ο Τσίπρας μου είπε ότι από κάθε έναν πρέπει να παίρνεις κάτι θετικό».

Από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως δεν βγήκε διαφορετικός. «Ο πρόεδρος με βοήθησε στο να μπορώ να ξέρω από πού να αρχίσω. Μου έδωσε τον χάρτη, ότι το γραφείο σου πρέπει να έχει μια στελέχωση με αυτές τις δεξιότητες».

Για το κείμενο που είχε γράψει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για το κείμενο που είχε γράψει το 2015 όπου είχε εκφραστεί θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύγκριση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης άλλα έλεγε τότε και άλλα έκανε έκτοτε. Η κυβέρνησή του έχει υπάρξει πολιτικά επικίνδυνη για τη χώρα».

Παραδέχτηκε επίσης ότι θεωρούσε επικίνδυνο τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν Υπουργός Οικονομικός.

«Είμαι Παναθηναϊκός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ»

«Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε. Είμαι Παναθηναϊκός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Απλά μεγάλωσα όντως, Παναθηναϊκός», αποκάλυψε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ο «Goldman Sachs» αλλά «είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εργάστηκε εκεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και είναι προοδευτικοί και αριστεροί». «Όσοι έχουν πει ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Θαυμαστής του Άρη Βελουχιώτη

«Για να σου πω την αλήθεια, θα έλεγα τον Βελουχιώτη» είπε ο κ. Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε ποια ιστορική φυσιογνωμία ξεχωρίζει.

«Ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου το 2009»

«Tο 2009 ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν το θέμα της διαύγειας, της μεταρρύθμισης. Ήταν προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή, όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι το οποίο με εξέφραζε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Alpha.

«Είμαστε οικογένεια με τον Τάιλερ»

Για τη σχέση του με τον σύντροφό του Τάιλερ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας».

«Θέλουμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια με τον Τάιλερ, τον Απόλλωνα και τον Ηλία»

Τόνισε επίσης ότι δεν έχει δεχθεί bullying για τη σχέση του με τον Τάιλερ. «Μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θεωρώ ότι ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά».

ΒΙΝΤΕΟ