Ζαχαριάδης: Είτε εκλεγώ είτε όχι τα επόμενα 5 χρόνια θα ασχοληθώ με την υπόθεση της Αθήνας

Στους άξονες του προγράμματός του αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, αναλυτικά οι θέσεις της παράταξής του θα ανακοινωθούν στις 18.30 το απόγευμα κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία, στην οποία θα δώσει το «παρών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΣτΚασσελάκης

Συνοπτικά ανέφερε ότι το πρόγραμμά του θα κινηθεί σε τρεις άξονεςπροτάσσοντας την ανθεκτικότητα της πόλης απέναντι στα φαινόμενα των κλιματικών κρίσεων. «Να μην ζήσει η Αθήνα τις επόμενες δεκαετίας όσα έζησαν η Λάρισα και ο Βόλος. Δεν θα πιστεύαμε, έξι μήνες πριν ότι μια πόλη θα περνούσε όλα αυτά. Δυστυχώς έτσι όπως πηγαίνει η πόλη, με έργα βιτρίνας και χωρίς υποδομές υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε τέτοια πράγματα», υπογράμμισε.

Ο δεύτερος άξονας, αφορά την ασφάλεια στην πόλη. «Είναι η άλλη πλευρά της ελευθερίας» όπως είπε ενώ πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα ενισχυθεί η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στην Aθήνα καθώς και ο φωτισμός.

Ο τρίτος άξονας είναι η στάθμευση αναφέροντας ότι «δεν θα υπάρχει πουθενά διπλοπαρκάρισμα, τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά εφοδιασμού δε θα κινούνται τις ώρες αιχμής».

Αναφορικά με τις εξελίξεις και τις κόντρες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και για το κατά πόσο υπονομεύει ή βοηθά στον προεκλογικό του αγώνα σημείωσε ότι «η μάχη στην Αθήνα είναι αυτοδιοικητική και πολιτική όχι όμως κομματική».

Στην ερώτηση, αν θα παραμείνει επικεφαλής του συνδυασμού στην περίπτωση που δεν εκλεγεί, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε «δηλώνω ρητά ότι τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον θα ασχοληθώ με την υπόθεση της Αθήνας που τη θεωρώ κεντρική πολιτική σκηνή».

Ερωτηθείς για τις πολιτικές συμμαχίες, στον δεύτερο γύρο των εκλογών –εφόσον υπάρξει– «απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες και τις παρατάξεις του προοδευτικού τόξου».

Στην ερώτηση εάν το κόμμα του τον στηρίξει, είπε χαρακτηριστικά πως «αυτό θα το δείτε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σχετικές ανακοινώσεις.

Αναφορικά με τις κόντρες μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος υποστήριξε ότι «με όλους έχουμε καθημερινή επικοινωνία, με τα στελέχη είμαστε όλοι ενωμένοι για να μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε δυνάμεις με βάση το πρόγραμμα μας για την πόλη».