Πάτρα: Οι προτεραιότητες της ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑΣ εν όψει εκλογών

Σε λιγότερο από πέντε μέρες οι εκλογείς της Πάτρας, της πόλης όπου λειτουργεί και προσφέρει δημιουργικό έργο η συλλογική μας έκφραση, η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, θα βρεθούν μπροστά στο σοβαρό καθήκον να αποφασίσουν για το μέλλον της πόλης. Το ίδιο ισχύει στο ευρύτερο, περιφερειακό πλαίσιο για τους εκλογείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Η ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, όπως κάνει πάντα από την ίδρυσή της, δεν ταυτίζεται με κόμματα και παρατάξεις, τιμώντας όλους τους εκλογικούς φορείς ως συμβολή στη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Όμως όχι μόνο δεν αποφεύγουμε αλλά και επιδιώκουμε να στηρίζουμε προτεραιότητες και προτάσεις πολιτικής που βελτιώνουν τη ζωή όλων, προάγουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό και καθιστούν Περιφέρεια και πόλεις ανθεκτικότερες στην πρόκληση της κλιματικής κρίσης.
Παίρνουμε λοιπόν την ευκαιρία να προβάλλουμε προτεραιότητες και προτάσεις που έμπρακτα έχουμε, για χρόνια, υποστηρίξει, προτείνοντας στους φίλους μας να τις περιλάβουν στα εκλογικά τους κριτήρια.
Προτεραιότητα θεωρούμε έχει ο σεβασμός στο φυσικό και αστικό περιβάλλον πράγμα που σημαίνει πραγματική εφαρμογή των διατάξεων προστασίας της φύσης και σε ότι αφορά το αστικό περιβάλλον ο απόλυτος σεβασμός των διατάξεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τις εντός αυτού προστατευόμενες περιοχές (Παναχαϊκό, Πλατανόδασος Προαστείου, Έλος Αγυιάς).
Πολύ σημαντική είναι επίσης η προώθηση λύσεων σε θέματα που εκκρεμούν όπως η διαχείριση του νερού του Πείρου – Παραπείρου, που διασφαλίζει την ύδρευση της Πάτρας και η επίσπευση βιώσιμων λύσεων για τα απορρίμματα.
Σημαντική είναι η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, που δυστυχώς δεν αποτελεί λόγο να είμαστε περήφανοι σήμερα, με ευέλικτη αλλά σταθερή αντιμετώπιση της ανομίας στους δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένου του θαλάσσιου μετώπου, καθώς και του βανδαλισμού δημοσίων και ιδιωτικών σημαντικών κτιρίων.
Σπουδαία προτεραιότητα για μας έχει επίσης η χρήση νέων ιδεών και εργαλείων ώστε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τους κοινόχρηστους χώρους που χάνονται και να διανοίξουμε απαραίτητους αλλά αδιάνοικτους δρόμους.
Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Πάτρας και των άλλων πόλεων έναντι των ακραίων φαινομένων που συνεπάγεται η κλιματική κρίση απαιτεί ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών, σε επίπεδα πολύ πάνω από τα σημερινά, έργα ορεινής υδρονομίας, οργάνωση και χρήση των υπηρεσιών εθελοντών.
Υπογραμμίζουμε τέλος, την ανάγκη ο πολιτισμός στην πόλη να ξεφύγει από τη στασιμότητα, την ορατή μονομέρεια, τις εύνοιες και να στηριχτεί πολύπλευρα και χωρίς αποκλεισμούς, ώστε η πόλη μας, η Πάτρα, να απολαύσει την πλούσια πολιτιστική δημιουργία που δικαιούται και αναλογεί στην ιστορία και τα πνευματικά της επιτεύγματα του παρελθόντος.

Θεωρούμε σκόπιμο να γνωστοποιήσουμε απλά, τα ονόματα Ενεργών μελών της Κοινο_Τοπίας που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας και πάλι οι ευχές μας για την επιτυχία απευθύνονται σ’ αυτές και αυτούς ως πρόσωπα, χωρίς δέσμευσή μας έναντι οποιασδήποτε παράταξης.

Ευχόμαστε λοιπόν ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους παρακάτω:

Στα Ενεργά μέλη μας

Μαρία (Μαίρη) Κάργα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Δημοτικής ενότητας Πατρέων με το σπιράλ

Χριστιάννα Σπηλιώτη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Δημοτικής ενότητας Ρίου με το σπιράλ

Στα μέλη της χορωδίας μας

Αγγελική Μαντέλη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, Δημοτικής ενότητας Πατρέων με το σπιράλ

Γεωργία (Γωγώ) Στεφάτου, Υποψήφια Σύμβουλος 4ου Διαμερίσματος (κεντρικού) με το σπιράλ

Στα μέλη – συνεργάτες μας

Γιώργος Κανέλλης, (ΟΙΚΙΠΑ – Οικολογική Κίνηση Πάτρας) Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημοτικής ενότητας Πατρέων με το σπιράλ

Βασίλειος Γκλαβάς, (Φίλοι Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πάτρας) Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος, Δημοτικής κοινότητας Βραχνεΐκων με το σπιράλ