Υπόθεση Πισπιρίγκου – Τοξικολόγος: «Δεν προκύπτει δηλητηρίαση από κεταμίνη»

Με τον καθηγητή τοξικολογίας Αριστείδη Τσατσάκη συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξετάσεις για κεταμίνη στη Τζωρτζίνα.

Ο καθηγητής κατάθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά της κατηγορουμένης και υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έκθεσης που δόθηκαν στον ιατροδικαστή Μπουζιάνη ήταν ελλιπή.

«Υπάρχουν ελλείψεις. Η διερεύνηση ως προς το αποτέλεσμα που γράφτηκε είναι ελλιπής. Δεν πιστοποιεί το αποτέλεσμα ότι έχουμε θανατηφόρα δηλητηρίαση. Όλα τα πράγματα μπορούν να γίνουν δηλητήριο ανάλογα με την ποσότητα και τις συνθήκες. Όμως όταν ένας τοξικολόγος μιλάει για δηλητηρίαση και ξεχωρίζει ένα και μόνο αίτιο σημαίνει ότι αυτό προκάλεσε το θάνατο» είπε ο κ. Τσατσάκης και συμπλήρωσε πως «η κεταμίνη είναι νοσοκομειακό φάρμακο και όλα τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα έχουν κεταμίνη, μιδαζολάμη και ρουκουρόνιο. Ακόμα και μεγαλύτερες ποσότητες κεταμίνης θα ήταν ασφαλείς, αλλά ο τοξικολόγος δεν γνωρίζει εκείνη τη στιγμή τις συνθήκες που δόθηκε. Πρέπει να πει «βρήκα αυτό», εξετάστε το».

Ο κ. Τσατσάκης επέμεινε ότι από τις εξετάσεις που έγιναν δεν προκύπτει η δηλητηρίαση, λέγοντας πως «μεταγενέστερα βγήκαν κάποιες εξετάσεις, οι οποίες μου εστάλησαν από ένα δικηγόρο Οθωνα Παπαδόπουλο. Αυτές οι εξετάσεις δεν έδειξαν αυτό που περίμενα εγώ. Δεν πήραν τον εγκέφαλο ή το ήπαρ για να δουν αν πιστοποιείται μια δηλητηρίαση από κεταμίνη και ποιος τη χορήγησε. Σας θυμίζω ότι στο φύλλο νοσηλείας ούτε η μιδαζολαμη υπήρχε, αλλά βρέθηκε. Έτσι είναι το πρωτόκολλο. Αυτό που βρέθηκε είναι σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο. Φαίνεται κάτι διαφορετικό… Φαίνεται ότι δόθηκε λίγο πριν τις 14.30. Τα χρωματογραφήματα που είδα δεν υπήρχε ένα που να φαίνονται όλα μαζί. Ήταν αποσπασματικά».

Τα πρόωρα αποτελέσματα που «δέσμευσαν» τον ιατροδικαστή