ΠΔΕ: Καρπέτας για ανάπλαση Κολυμβητηρίου Αγυιάς – «Ο Φαρμάκης προσπαθεί να πείσει ότι είναι επιτυχία»

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας έκανε την εξής δήλωση:
«Ο κ. Φαρμάκης πανηγυρίζει διότι, μετά από τέσσερα χρόνια πλήρους απραξίας, κατάφερε να εντάξει προς χρηματοδότηση την ανάπλαση του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς στην Πάτρα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-27».
Τώρα θυμήθηκε, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές, να δείξει το ενδιαφέρον του για ένα έργο το οποίο διαφήμιζε όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας ελάχιστα επί της ουσίας. Τώρα έρχεται όχι να ανακοινώσει τη δημοπράτησή του, αλλά την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του.
Εμείς δεν μεμψιμοιρούμε. Χαιρετίζουμε την εξέλιξη, έστω και εάν έγινε με καθυστέρηση και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη εξασφάλιση της χρηματοδότησης του από πόρους του ΕΣΠΑ κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.
Έστω και εάν, η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όχι της κεντρικής κυβέρνησης, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός για την ανάπλαση του κολυμβητηρίου της Αγυιάς.
Ας είναι. Εξάλλου, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι διεκδικεί την πατρότητα της ανάπλασης και προφανώς για αυτό επέλεξε να πληρώσει το κόστος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο απερχόμενος Περιφερειάρχης επαίρεται, πως αντί να διεκδικεί και να λαμβάνει επιπλέον χρηματοδοτήσεις από την κεντρική κυβέρνηση, προς όφελος των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδοτεί από πόρους της Περιφέρειας έργα που είχε αναλάβει να υλοποιήσει το κράτος.
Όπως επίσης, ο κ. Φαρμάκης, δεν λέει κουβέντα για τα χρέη που έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, προς την τοπική οικονομία.
Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά μας με τον κ. Φαρμάκη.
Εμείς διεκδικούμε επιπλέον πόρους και έργα από την κεντρική εξουσία, με στόχο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων που έρχονται στην Δυτική Ελλάδα.
Ο κ. Φαρμάκης όχι μόνο διώχνει τα χρήματα, αλλά και το διαφημίζει, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είναι ο καλύτερος εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.»