Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο Δήμαρχος Κύμης που δικάστηκε για απιστία και ψευδή βεβαίωση

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χαλκίδας- Ευβοίας, τόσο τον πρώην Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, όσο και τους υπόλοιπους κατηγορουμένους (πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και τα μέλη των επιτροπών παραλαβής) για τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αβάσιμες όλες τις κατηγορίες για έργα που φερόντουσαν ότι δεν εκτελέστηκαν, εργαζόμενους οι οποίοι φερόντουσαν ότι δεν εργάστηκαν και χρηματοδοτήσεις προς τις Σχολικές Επιτροπές οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως αδικαιολόγητες. Η κατηγορία στηρίχθηκε σε πόρισμα οικονομικού επιθεωρητή, το οποίο, τελικά, κατέπεσε κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης.

Μετά την γνωστοποίηση της αθωωτικής απόφασης οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Βασίλης Χειρδάρης, Στέφανος Φακής και Στάθης Ευσταθίου δήλωσαν:

«Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ευβοίας για όλες τις κατηγορίες που βάρυναν τον κ. Δημήτρη Θωμά είναι δίκαιη. Βρίσκει σαφές έρεισμα σε μία πολύμηνη και διεξοδική αποδεικτική διαδικασία. Αποκαθιστά την αλήθεια και αναδεικνύει το σημαντικό ρόλο του κράτους δικαίου και της δικαιοσύνης σε μία τοπική κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Θωμάς δήλωσε:

«Μετά από την σημερινή δικαίωση ας γίνουμε όλοι μας, «εχθροί» και «φίλοι», καλύτεροι άνθρωποι…Συλλογικά, ενωτικά και δημιουργικά ας προχωρήσουμε όλοι μαζί για την επανεκκίνηση του Δήμου μας…Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο!»