ΟΦΗ-ΑΕΚ 2-0: Τεράστια νίκη για τους Κρήτες

Ο ΟΦΗ ήταν ψυχωμένος απέναντι στην ΑΕΚ, μπήκε δυνατά στο ματς και βρήκε το γκολ με τον Λουίς Φελίπε στο 5′.

Η Ένωση πάλεψε για να ισοφαρίσει, δεν τα κατάφερε ποτέ και ο Νουά Ντίκο στο 83ο λεπτό ολοκλήρωσε τη δουλειά για την ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο ΟΦΗ απέδειξε ξανά ότι είναι φονέας γιγάντων στο σπίτι του, καθώς μετά τον ΠΑΟΚ και τον Άρη νίκησε και την ΑΕΚ με 2-0 στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο Λουίς Φελίπε άνοιξε το σκορ για ην ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας στο πέμπτο λεπτό και ο Ντίκο στο 83′ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν να βρουν νωρίς το γκολ στο ματς. Ο Μπάκιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φελίπε με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει και να μπει στη διεκδίκηση του ματς και παρότι είχε ευκαιρίες για να σκοράρει δεν εκμεταλλεύτηκε καμία. Αντίθετα ο ΟΦΗ, που στάθηκε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ντίκο.

Ο Αμπάντα με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ βρήκε τον Ντίκο, αυτός απέφυγε τον Στάνκοβιτς και σκόραρε προ κενής εστίας.

Ο ΟΦΗ με αυτή τη νίκη προσπέρασε την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας πλέον 12 βαθμούς, έναντι 11 της Ένωσης. Φυσικά οι κιτρινόμαυροι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Παναιτωλικό που θα δώσει την προσεχή Κυριακή.

Ο ΟΦΗ έκανε το χτύπημα νωρίς στο πρώτο μέρος

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι για να κάνει το γρήγορο χτύπημα και το πέτυχε με τον Λουίς Φελίπε στο πέμπτο λεπτό. Η ΑΕΚ ανασυντάχθηκε και προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα για την ανατροπή, ωστόσο στα πρώτα λεπτά οι Κρητικοί κατάφεραν να ανταπεξέλθουν.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ένωσης ήταν στο 21ο λεπτό. Ο Τσούμπερ έκανε ένα καλό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Έξι λεπτά μετά ο Ροδόλφο Πισάρο δοκίμασε να απειλήσει από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως η προσπάθεια του πέρασε άουτ.

Στο 33′ ο Μοχαμάντι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και απείλησε με πλασέ, αλλά ο Μπάουμαν απομάκρυνε με τα πόδια. Μετά το γκολ του Φελίπε, ο ΟΦΗ είχε τελική με τον Μεγιάδο στο 43′ μέσα στην περιοχή, αλλά ήταν εντελώς άστοχη.

Η ΑΕΚ απείλησε στο φινάλε του πρώτου μέρους με την κεφαλιά του Κάλενς στο 45′ μέσα από την περιοχή και το δυνατό σουτ (ένα ακόμη) του Τσούμπερ εκτός περιοχής. Και οι δύο προσπάθειες πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Ο Ντίκο ολοκλήρωσε τη δουλειά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα. Ο ΟΦΗ απείλησε με τον Φελίπε στο 49′. Ο Λάρσον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πορτογάλος φορ με ωραία σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Στάνκοβιτς με ωραία επέμβαση τον σταμάτησε.

Ένα λεπτό μετά η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Φαν Βέερτ να τροφοδοτεί τον Πισάρο, αλλά ο Μεξικανός εκτέλεσε αδύναμα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και η ΑΕΚ έγινε απειλητική, όταν ο Αλμέιδα έκλεισε τις αλλαγές του, καθώς φρέσκαρε την αιχμή του και η ΑΕΚ είχε νέα πνοή στον αγωνιστικό χώρο., η οποία όμως δεν είχε αντίκρυσμα.

Στο 64ο λεπτό ο ΟΦΗ απείλησε με την εκτέλεση φάουλ του Μάρκο Μπάκιτς, ωστόσο ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Με τον ίδιο τρόπο απείλησε και ο Γκατσίνοβιτς στο 82ο λεπτό, με τον Μπάουμαν να διώχνει με ωραία επέμβαση. Ένα λεπτό μετά οι Κρητικοί πέτυχαν το γκολ με τον Ντίκο. Η ΑΕΚ πάλεψε για να πάρει κάτι για το ματς, δίχως όμως αποτέλεσμα και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (55′ λ. τρ. Λαμπρόπουλος), Καρώ, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γαγιέγιος (75′ λ. τρ. Αμπάντα), Μπάκιτς, Φελίπε (67′ Ντίκο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (67′ Πινέδα), Ελίασον (67′ Ζίνι), Πισάρο (61′ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (61′ Πόνσε), Φαν Βέερτ (61′ Αραούχο).