Μητσοτάκης: Στη μάχη της αυτοδιοίκησης από σήμερα…σε Αττική και Κόρινθο

Στην τελική ευθεία για την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών, Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς φουλάρουν τις μηχανές επιδιώκοντας τη μέγιστη συστράτευση και κινητοποίηση του στελεχιακού δυναμικού, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπαίνει μπροστά και να δίνει τον τόνο, την τελευταία εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα.

Το “εναρκτήριο πυρ” για το τελικό σπριντ το δίνει σήμερα το πρωί, οπότε ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Βύρωνα και θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, εκπέμποντας νέο ξεκάθαρο μήνυμα για στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά στην περιφέρεια Αττικής όπου θα δοθεί και η πλέον κρίσιμη- και από πολιτικής άποψης- μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ το απόγευμα θα συνεχίσει με επίσκεψη στην Κόρινθο όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε προσδιόρισε από το βήμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ως στόχο την νίκη των υποψηφίων που στηρίζει η Πειραιώς στις 13 περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

Ο πήχης για τη γαλάζια παράταξη είναι ψηλά εκτιμώντας ότι είναι εφικτός ο στόχος της της επικράτησης των υποψηφίων της που στηρίζονται από τη ΝΔ είτε στον πρώτο γύρο των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής είτε στον επαναληπτικό δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, σε όλες τις περιφέρειες. Εκτίμηση που βασίζεται και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν πως οι συσχετισμοί των εθνικών εκλογών του Ιουνίου δεν έχουν αλλάξει, παρά τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας της.

Εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που θα δώσει ώθηση με την παρουσία του σε περιοδείες και εκδηλώσεις στήριξης υποψηφίων της ΝΔ, στον αγώνα ρίχνονται και όλα τα στελέχη της Πειραιώς με τους βουλετές και τους Υπουργούς να εντείνουν την παρουσία τους στις περιφέρειες τους κατά την τελική ευθεία της αυτοδιοικητικής μάχης ανά την Ελλάδα.Την σχετική παρότρυνση έκανε ο πρωθυπουργός και κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όπου ζήτησε από τους βουλευτές τους να “βάλουν πλάτη”στην αυτοδιοικητική μάχη αφήνοντας στην άκρη τις όποιες προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες μπορεί να υπάρχουν.

«Διεκδικούμε στις θέσεις των Περιφερειαρχών να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις και μπορούν να υπηρετήσουν αύριο τα αναπτυξιακά σχέδια τα οποία έχουμε ήδη εκπονήσει και έχουμε παρουσιάσει στις τοπικές κοινωνίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του και αιτιολογώντας την απόφασή του να στηρίξει 13 υποψηφίους στις Περιφέρειες.

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού αυτή την τελευταία εβδομάδα της αυτοδιοικητικής μάχης είναι καταγεγραμμένη η επίσκεψή του την προσεχή Τετάρτη στη Δυτική Μακεδονία όπου η ΝΔ έχει ρίξει όλες τις δυνάμεις για τη στήριξη της υποψηφιότητας του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος έχει απέναντι του την υποψηφιότητα του “αντάρτη” πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Αμανατίδη. Ένα ντέρμπι που η ΝΔ δεν θέλει να χάσει.

Την ίδια μέρα την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περιοδεύσει και στη Θεσσαλονίκη, για τη στήριξη της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Ζέρβα, τον οποίο ο πρωθυπουργός επιλέγει να στηρίξει με την προσωπική του παρουσία. Δίνοντας έμφαση στα έργα που δρομολογούνται και πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το παρών και στην υπογραφή σύμβασης «Λειτουργία-Συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης» σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον σταθµό «Αγία Σοφία» του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως και να παραστεί στην παρουσίαση του έργου αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ.

Σημαντική θεωρείται για την ΝΔ και η μάχη στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία θα δοθεί μεταξύ του υποστηριζόμενου από την Πειραιώς, Αλκιβιάδη Στεφανή και του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Τα βλέμματα της Πειραιώς σε κάθε περίπτωση παραμένουν καθηλωμένα και στην πολύπαθη Θεσσαλία, όπου ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αντιμετώπισε την έντονη κριτική και την αγανάκτηση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες αλλά μετά το αρχικό μούδιασμα και την κάμψη που παρουσίασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πειραιώς, φαίνεται να ανακάμπτει, συνεχίζοντας σε τροχιά επανεκλογής.​