Πάτρα: Δεν συμμετέχει η παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» του Βασίλη Αϊβαλή στο τρίτο debate

Την Πέμπτη 28/9/23 συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή με εκπροσώπους όλων των παρατάξεων προκειμένου να συζητήσει και να συμφωνήσει τους όρους διεξαγωγής του 3ου στην σειρά debate για τις δημοτικές εκλογές.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συμφωνήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του από όλες τις παρατάξεις.

Σε συνέχεια αυτού μάλιστα εστάλη ενημερωτικό γραπτό μήνυμα  προς όλες τις παρατάξεις με τους από κοινού συμφωνημένους όρους.

Αιφνιδιαστικά το Σάββατο η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να λάβει μέρος στο debate καθώς διαφωνεί με τους συμφωνηθέντες όρους.

Παρά ταύτα η παράταξή μας συνέχισε να είναι θετικά διακείμενη στη συμμετοχή της στο debate.

Αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα, μια μόλις μέρα πριν την προγραμματισμένη μαγνητοσκόπηση του debate (Κυριακή 12.00) το οποίο θα προβληθεί τη Δευτέρα 2/10, λάβαμε νέους όρους διεξαγωγής του, οι οποίοι μας γνωστοποιήθηκαν τελεσιγραφικά.

Ποιοι έθεσαν αυτούς τους νέους όρους από την στιγμή που δεν συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή;

Που αλλού ανά τον κόσμο έχει συμβεί debate με όρους που δεν έχουν συμφωνηθεί από όλους;

Μετά από αυτά η παράταξή μας ζήτησε το αυτονόητο: Την άμεση σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεμαχίας πριν τη μαγνητοσκόπηση της Κυριακής.

Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό χωρίς να μας εξηγηθούν οι λόγοι.

Μάλιστα αντί να καθυστερήσουν για λίγη ώρα το γύρισμα προκειμένου να συνεδριάσει η επιτροπή και να εξασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο η συμμετοχή όλων των παρατάξεων, επέλεξαν να προχωρήσουν στην μαγνητοσκόπηση του debate αποκλείοντάς μας.

Η παράταξή μας «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» η οποία ήταν παρούσα στα δύο από κοινού συμφωνηθέντα debate που προηγήθηκαν, είναι παρούσα στην κοινωνία στις μάχες που δεν καθορίζονται από την εικόνα αλλά από την ουσία.