Καλάβρυτα: Βρήκαν φυτεία με 135 χασισόδεντρα – Η συγκομιδή θα απέδιδε στους καλλιεργητές πάνω από 280.000 ευρώ

Επί τρία 24ωρα είχαν ακροβολιστεί σε μια δασική έκταση σε περιοχή των Καλαβρύτων οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγιαλείας, καθώς είχαν εντοπίσει μια φυτεία με συνολικά 135 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,35 ως 2,20 μέτρων, η πώληση της συγκομιδής των οποίων θα απέφερε στους καλλιεργητές πάνω από 280.000 ευρώ!

Η ενέδρα απέφερε καρπούς το πρωί της Δευτέρας, όταν έφτασε στο χώρο της φυτείας ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη και κατασχέθηκαν τα χασισόδεντρα και ο αρδευτικός εξοπλισμός. Σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του σε περιοχή των Καλαβρύτων, οι αστυνομικοί κατέχεσαν 6,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και ένα πυροβόλο όπλο το οποίο έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Στην πορεία της έρευνας, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ενός αλλοδαπού που συμμετείχε στην παράνομη καλλιέργεια, αλλά δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί. Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων και ο Έλληνας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων.