ΠΔΕ: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Αρχαία Ολυμπία – Και σε Λάλα, Δίβρη, Πανόπουλο

Την έμπρακτη προτεραιότητα που αποδίδει στην Αρχαία Ολυμπία ως επίκεντρο εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την επίσκεψη στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Πολλοί είχαν μιλήσει και στο παρελθόν για τη σημασία της Ολυμπίας ως brand, αλλά μόνο εμείς το κάναμε πράξη. Το “Olympian Land” είναι εδώ και τρία χρόνια η ταυτότητα εξωστρέφειας της Περιφέρειάς μας. Η Δυτική Ελλάδα συστήνεται πλέον παντού στον κόσμο ως Ολυμπιακή Γη και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, ο οποίος σημείωσε πως αυτή η στρατηγική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής επιβραβεύεται, με τα πρώτα στοιχεία – μετά την τουριστική καθίζηση της περιόδου Covid – να είναι απολύτως ενθαρρυντικά.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος, αναφέρθηκε στις πληγές που άνοιξαν στην περιοχή – και κυρίως στον πρωτογενή τομέα – από τις πυρκαγιές του 2021, καθώς και στις άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας για αποκατάσταση, αλλά και ενίσχυση του θώρακα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Φαρμάκης μίλησε για τις σπουδαίες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που με πρωτοβουλία της Περιφέρειας πραγματοποιούνται στην Ολυμπία (L’ ETAPE GREECE, FLY OLYMPIA, κλπ), τονίζοντας ότι ένας από τους κεντρικούς στόχους της επόμενης θητείας θα είναι ο πολλαπλασιασμός αυτών των εκδηλώσεων και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι προς την ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και το σχέδιο αστικών αναπλάσεων που θα δρομολογηθεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας, του οποίου τα έργα και οι δράσεις πρέπει να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται ότι μετά την Αρχαία Ολυμπία, ο Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε τους οικισμούς  όπου συναντήθηκε με κατοίκους των περιοχών αυτών και συνομίλησε μαζί τους για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.