Σεισμός στην Τουρκία: Δόνηση 4,6 Ρίχτερ στο Καχραμανμάρας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Προεδρίας για τη Διαχείριση Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Γιουκσούν του Καχραμανμάρας στην Τουρκία στις 11.22 π.μ.

Πρόκειται για την περιοχή που είχε πληγεί από τον μεγάλο σεισμό του Φεβρουαρίου στη γειτονική χώρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος περίπου 8,48 χιλιομέτρων.

Ο καταστροφικός σεισμός του Φεβρουαρίου στην Τουρκία με δεκάδες χιλιάδες θύματα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους

Στην ανακοίνωση της AFAD αναφέρεται σύμφωνα με το CNN Turk ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας και μάλλον πρόκειται για μετασεισμό.

 

Η ανακοίνωση

«Υπό κανονικές συνθήκες, ανησυχούμε για σεισμούς άνω των 5,5 βαθμών. Ένας σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών μπορεί να επιφέρει σοβαρές ζημιές σε κτίρια.  Ωστόσο, εγκυμονεί κινδύνους στη σεισμική ζώνη. Υπό κανονικές συνθήκες, ένας σεισμός μεγέθους 4,6 δεν αναμένεται να προκαλέσει καταστροφές.

Δεν υπάρχει κίνδυνος στους γύρω οικισμούς, απλώς τον αισθάνονται. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε ιδιαίτερα. Θα ήταν λάθος να δούμε τους μετασεισμούς ως προσεισμούς», αναφέρεται ακόμα.

 

Ο καταστροφικός σεισμός του Φεβρουαρίου στην Τουρκία με δεκάδες χιλιάδες θύματα συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους. Στον πρώτο σεισμό το Καχραμανμάρας ήταν πολύ κοντά στο επίκεντρο της δόνησης των 7,8 Ρίχτερ ενώ και τον Μάρτιο καταγράφηκαν ισχυροί μετασεισμοί.

Χάρτης των NYT δείχνει τις περιοχές που επηρεάστηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου τον Φεβρουάριο του 2023