Ιορδανία: Γαμπρός σκοτώθηκε στο γλέντι του γάμου του από εορταστικούς… πυροβολισμούς

Με αίμα «βάφτηκε» η μέρα του γάμου ενός ζευγαριού στην Ιορδανία, καθώς ο νεαρός γαμπρός έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που δέχτηκε από καλεσμένο ο οποίος πυροβολούσε στον αέρα για να γιορτάσει.

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Αυγούστου αλλά το σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα.

Ο άνδρας συνελήφθη και το όπλο κατασχέθηκε

Εάν ο πυροβολισμός οδηγήσει σε θάνατο ο δράστης τιμωρείται με σκληρή εργασία

Το 20χρονο θύμα, ήταν αστυνομικός και η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας μετά το τραγικό συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση προτρέποντας μεταξύ άλλων τους πολίτες να σταματήσουν αυτή τη «θανατηφόρα συνήθεια» των γάμων.

Τονίζεται μάλιστα στην ανακοίνωση πως όποιος έχει πυροβολήσει ποτέ σε γάμο ή σε οποιαδήποτε άλλη γιορτή, ως πράξη «ανδρισμού» ή εκδήλωση χαράς έχει βοηθήσει στην προώθηση αυτής της παράδοσης και είναι συνένοχος στην εν λόγω δολοφονία.

Δείτε το βίντεο [σκληρές εικόνες]:

 

Ο άνδρας που πυροβόλησε συνελήφθη την ίδια ημέρα και το όπλο κατασχέθηκε.

Η ανακοίνωση της Δημόσιας Διεύθυνσης Ασφαλείας υπενθύμισε προηγούμενα περιστατικά όταν οι «πανηγυρικοί» πυροβολισμοί οδήγησαν στο θάνατο αθώων περαστικών. Τόνισε ότι η σιωπηρή μαρτυρία τέτοιων ενεργειών και η αποτυχία καταγγελίας τους καθιστά τον καθένα συνένοχο στο έγκλημα.

Πολλοί ήταν αυτοί που με αφορμή την πρόσφατη αυτήν τραγωδία ζήτησαν αυστηρότερες κυρώσεις για όσους συνεχίζουν αυτό το «έθιμο».

«Πονάει η καρδιά μου για αυτόν τον νεαρό άνδρα, αν και δεν τον ξέρω… πότε θα τελειώσει αυτή η φρικτή παράδοση;», έγραψε ένας χρήστης του Facebook.

Το άρθρο 330 του Ποινικού Κώδικα επιβάλλει φυλάκιση έως τρεις μήνες, και χρηματικό πρόστιμο ή και τις δύο ποινές για μη εξουσιοδοτημένη χρήση πυροβόλων όπλων ή εκρηκτικών.

Μιλώντας με τους Jordan Times, ο δικηγόρος Sakhr Khasawneh εξήγησε ότι εάν η πράξη οδηγήσει σε θάνατο, ο δράστης θα τιμωρηθεί με σκληρή εργασία για περίοδο τουλάχιστον 10 ετών.