ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στο τραπέζι το debate Κασελάκη και Αχτσιόγλου

Πέντε ημέρες πριν ανοίξουν και πάλι οι κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ. τα επιτελεία του Στέφανου Κασελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου παίζουν όλα τα χαρτιά τους στην μάχη για την προεδρία.

Debate στον πρώτο γύρο δεν έγινε και δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει ούτε σε αυτόν, όμως είναι ένα ενδεχόμενο που το βλέπουν θετικά στο επιτελείο της πρώην υπουργού Eργασίας.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα βρίσκεται σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και αναμένεται να περιοδεύει όλη την εβδομάδα. Συνεπώς φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί κοινή ημερομηνία και αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει άλλο ένα σημείο αντιπαράθεσης.

Οι εννέα μονάδες της διαφοράς μεταξύ των δυο πρώτων δεν επιτρέπουν αβρότητες και οι πιθανότητες να μπορέσει να αλλάξει το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολύ συγκεκριμένους παράγοντες.

Καταρχάς από την προσέλευση στην κάλπη των περίπου 30.000 μελών που δεν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή.

Εξακολουθούν να υπάρχουν στα μητρώα του κόμματος και θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη να έχουν εκδηλώσει πρόθεση συμμετοχής προκειμένου να γίνει ο σχετικός έλεγχος. Πόσο εύκολο είναι συντεταγμένα να «σηκωθούν από τον καναπέ» και να προσέλθουν στις κάλπες; Καθόλου, αλλά παρόλα αυτά μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Δεύτερο και βασικό στοιχείο είναι το πώς θα συμπεριφερθούν οι «τρεις» που βγήκαν πλέον εκτός μάχης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε με τη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής πως είναι κοντά με την Έφη Αχτσιόγλου, το ίδιο ισχύει και για τα στελέχη της «Ομπρέλας». Τερμάτισε τρίτος με ποσοστό 8,93% λαμβάνοντας 13.156 ψήφους.

Με το ποσοστό του η Έφη Αχτσιόγλου φτάνει το 45,11% και περνά οριακά τον Στέφανο Κασσελάκη. Ωστόσο θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως το μεγαλύτερο κομμάτι των σταυρών του Νίκου Παππά (12.787) θα κατευθυνθεί προς τον Στέφανο Κασσελάκη μιας και οι ατζέντες τους είναι αρκετά κοντά και έχουν να κάνουν με το άνοιγμα προς το κέντρο. Εκτός της εξίσωσης δεν μένουν και οι 1.917 ψήφοι του Στέφανου Τζουμάκα. Κατά την προεκλογική περίοδο είχε επιτεθεί στον κ.Κασσελάκη, ενώ και χθες έκανε μια δήλωση με πολλές αιχμές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίζει να έχει κρίση ηγεσίας, κρίση πολιτικών επιδιώξεων και κρίση πολιτικής ενότητας και αξιοπιστίας καθότι πέραν των άλλων ανέκαμψε σήμερα και ένα βαθιά συντηρητικό ρεύμα τιμωρητισμού και αφελείς προσδοκίες καθώς και χειραγωγούμενων φαντασιώσεων για εκκαθάριση εσωτερικών αντιθέσεων, ως συνέχεια του ευτελισμού και της παρακμής στο προοδευτικό κίνημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραδοσιακά στις κομματικές εκλογές ο δεύτερος γύρος δεν προσελκύει το ίδιο ενδιαφέρον με τον πρώτο, καθώς αρκετοί θεωρούν το αποτέλεσμα προδικασμένο. Το γεγονός αυτό ευνοεί πάντα εκείνον που προηγείται. Αυτό έγινε και στις εκλογές του 2021 στο ΠΑΣΟΚ όπου είχαν ψηφίσει περίπου 70.000 λιγότεροι φίλοι και μέλη του κόμματος.