Πάτρα: Τριήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη της 15χρονη Χριστίνας που έσωσε αλλά και θα σώσει και άλλες ζωές

Τριήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, στη μνήμη της 15χρονης Χριστίνας Γαρουφαλή που «έφυγε» τον Ιούλιο μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό της, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο πάνω σε δίκυκλο όπου επέβαινε ως συνεπιβάτης

Η εθελοντική ομάδα «ΣΥΝ-άνθρωποι» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο τιμούν την μνήμη της Χριστίνας με εκδηλώσεις που στόχο έχουν να διαμορφώσουν αντιλήψεις για την ασφαλή οδήγηση και να σώσουν άλλες ζωές.

Η Διευθύντρια του 15ου Γυμνασίου Πάτρας κα Δωρή Κατερίνα δήλωσε ότι τους προσέγγισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, κος Ανδρέας Ηλιάδης να διοργανώσουνε μια εκδήλωση για την Χριστίνα.

Δεν το περιμέναμε και λογικό το σοκ ήταν πολύ μεγάλο τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους συμμαθητές και συμμαθήτριές της.

Στην συνέχεια μας προσέγγισε και η κα Βιβή Παξινού που μας έκανε ποιο συγκεκριμένα της δράσης που θα μπορούμε να συμμετέχουμε.

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

-Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα στις 6 στην πλατεία Γεωργίου θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία από το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Θα γίνει ενημέρωση από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και την ΜΕΘ Παίδων και μέσα από οθόνη θα αναδεικνύονται μηνύματα για την σοβαρότητα του κράνους. Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Σιορώκου.

– Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα οι συμμαθητές της Χριστίνας, οι καθηγητές και όποιος θέλει να βοηθήσει θα διανέμουν φυλλάδια σε όσο περισσότερα μέρη γίνεται.

-Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου στον πρώτο όροφο) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με αναφορά στις θύμησες από στιγμές ενός Αγγέλου από την τόσο σύντομη ζωή του. Θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαπρακάς.

Παράλληλα, θα προσφερθούν κράνη και οι διοργανωτές καλούν τα παιδιά να έχουν γράψει ένα μήνυμα και την ηλικία τους γιατί θα δοθούν κράνη και για ποδήλατα, τα οποία θα κληρωθούν στο τέλος. Παράκληση, οι παρευρισκόμενοι να φορούν λευκό χρώμα.