Λευκός Οίκος: Η απάντηση για το θέμα της ηλικίας του Μπάιντεν

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τζο Μπάιντεν, σχετικά με την υποψηφιότητα του, είναι η ηλικία του. Όταν η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου,  ερωτήθηκε για το ζήτημα της ηλικίας του προέδρου, απάντησε αποστομωτικά λέγοντας ότι «τα 80 είναι τα νέα 40.» Πρόσθεσε δε «Μου κάνουν αυτή την ερώτηση περίπου μία φορά την εβδομάδα, δεν ξέρω, χάνω την αίσθηση».

Η  Karine Jean-Pierre συνέχισε λέγοντας ότι «Πρόκειται για έναν πρόεδρο, αν το σκεφτείτε – το 2019, δέχθηκε την ίδια κριτική, το 2020, δέχθηκε την ίδια κριτική, το 2022, δέχθηκε την ίδια κριτική. Και κάθε φορά νικάει τους επικριτές του.» «Κοιτάξτε το ιστορικό του, κοιτάξτε πώς κατάφερε να φέρει κοντά και τις δύο πλευρές, για να πετύχει κάποια πραγματικά σημαντικά πράγματα. Αυτό έχει σημασία».

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Μπάιντεν

Μετά από την απάντηση για την ηλικία του, η Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jean Pierre επεσήμανε το ρεκόρ των 80 εκατομμυρίων ψήφων που κατάφεραν να λάβουν το 2020, ο πρόεδρος Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

Στην συνέχεια, απαρίθμησε μια σειρά από επιτεύγματα του, μεταξύ των οποίων το διακομματικό νομοσχέδιο για τις υποδομές και ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού – ο οποίος περιείχε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή και μείωσε την τιμή των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους χρήστες του Medicare.

Κατόπιν όλων αυτών, ρωτήθηκε εκ νέου γιατί η ηλικία του Μπάιντεν αποτελεί τόσο μεγάλο θέμα, αφού έχει ένα τόσο εντυπωσιακό νομοθετικό έργο.

«Ξέρετε, καταλαβαίνω – καταλαβαίνω την ερώτηση σχετικά με την ηλικία, σίγουρα όλοι μας την καταλαβαίνουμε. Αλλά αυτό για το οποίο θα συνεχίσουμε να μιλάμε είναι το ιστορικό ρεκόρ που είχε αυτός ο πρόεδρος, ήταν ένα ιστορικό ρεκόρ», δήλωσε ο Ζαν-Πιέρ.

«Ξέρετε, δεν μπορώ να μιλήσω για κάθε Αμερικανό εκεί έξω και τις ανησυχίες του», συνέχισε. «Αυτό για το οποίο μπορώ να μιλήσω είναι τι έχει κάνει αυτός ο πρόεδρος, σωστά; Μπορώ να μιλήσω για την εμπειρία του, μπορώ να μιλήσω για τη σοφία που διαθέτει, μπορώ να μιλήσω για το ιστορικό του».

«Μου κάνουν αυτή την ερώτηση περίπου μία φορά την εβδομάδα, δεν ξέρω, χάνω την αίσθηση»

Karine Jean-Pierre – Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου

Τι είπε η Χίλαρι Κλίντον για την ηλικία του Μπάιντεν

Μιλώντας στην εκπομπή Morning Joe του MSNBC, η Χίλαρι Κλίντον εξήγησε τον λόγο που είναι σύμφωνη για το γεγονός ότι ο Μπάιντεν θέτει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία παρά την ηλικία του.

«Όταν οι άνθρωποι μου λένε «καλά, είναι μεγάλος». Ναι, αυτό είναι σωστό, αλλά κοιτάξτε τι έχει καταφέρει», ανέφερε η Κλίντον. «Και μετά, αν αυτό δεν σας αρκεί, κοιτάξτε την εναλλακτική λύση», είπε, αναφερόμενη στον Τραμπ.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του AP-NORC, στα τέλη Αυγούστου, το 77% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποτελεσματικός για τέσσερα ακόμη χρόνια – με το 69% των Δημοκρατικών να συμφωνεί.

Μια δημοσκόπηση της Wall Street Journal, από τις αρχές του μήνα είχε παρόμοια ευρήματα, με το 73% των ψηφοφόρων να πιστεύει ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, συμπεριλαμβανομένων των δύο τρίτων των Δημοκρατικών.

Δείτε το βίντεο