Ρωσία – Πούτιν: Ποτέ δεν αρνηθήκαμε τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο την Παρασκευή.

«Έχω ήδη μιλήσει γι’ αυτό, ποτέ δεν αρνηθήκαμε τις διαπραγματεύσεις, γι’ αυτό σας παρακαλώ, αν η άλλη πλευρά θέλει, ας το πει ευθέως. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα από την άλλη πλευρά», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως η χώρα του δεν αποτελεί απειλή για κανέναν και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που προσπαθούν να δημιουργήσουν «εξωτερικούς εχθρούς».

«Εμείς δεν δημιουργούμε απειλές για κανέναν. Η μεγαλύτερη απειλή που δημιουργείται στον κόσμο σήμερα δημιουργείται από τις κυβερνώσες ελίτ. Πριν από αρκετά χρόνια, ένας υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είχε πει ότι η μεγαλύτερη απειλή για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από το έδαφος όπου βρίσκεται το Καπιτώλιο ή ο Λευκός Οίκος. Οι ίδιοι έχουν μιλήσει γι’ αυτό», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν σχολίασε και την επαφή που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας πως η Ρωσία θα αναπτύξει τη συνεργασία με τη Βόρεια Κορεά. «Η Κορέα είναι γείτονάς μας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους γείτονές μας. Ναι, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την κορεατική χερσόνησο και συζητούμε γι’ αυτά. Ποτέ δεν παραβιάζουμε τίποτα και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τίποτα, αλλά, φυσικά, θα αναζητήσουμε ευκαιρίες για να αναπτύξουμε τις σχέσεις Ρωσίας-Βόρειας Κορέας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.