Ιωάννινα: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια διέταξε η Εισαγγελία για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Ιωαννίνων για την διερεύνηση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σχετικά με το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στην Εισαγγελία κατατέθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων αμέσως μετά το θάνατο της νεαρής κοπέλας από την Χίο.

Αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική διαταγή για την προκαταρκτική.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το κλίμα είναι βαρύ καθώς το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν είναι πολλές.

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να είναι το πόρισμα από τη νεκροψία- νεκροτομή που θα γίνει σήμερα από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος όπου δεν έγινε μέχρι στιγμής η νεκροψία της 20χρονης.

Παράλληλα με εντολή της 6ης ΥΠΕ διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η κοπέλα κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΥΛΑ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία. Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και ωσότου μεταφερθεί στη ΜΕΘ να καταλήξει.

Ζητά απαντήσεις η οικογένεια της 20χρονης – «Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια»

Συντετριμμένος εμφανίστηκε χθες ο πατέρας της 20χρονης Παρασκευής.

Μιλώντας στον Alpha, o άτυχος πατέρας της νεαρής κοπέλας δεν μπορεί να κρύψει την βαθιά οδύνη του. «Θέλω να προστατεύσω και τα υπόλοιπα παιδιά» είπε μετά την ταργική περιπέτεια της κόρης του και εκφράζοντας την ευχή να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε κανένα άλλο παιδί.

«Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί. Το κορίτσι μου ήρθε για να σπουδάσει, ήρθε να δώσει την εξεταστική του και σε δέκα μέρες χάθηκε. Έπαθε αμυγδαλίτιδα, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί ήταν στο νοσοκομείο» τονίζει δε ο πατέρας.

«Δεν πέρασε όμως ποτέ ο πόνος και είχε πυρετό μέχρι που τελικά τη χάσαμε. Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ο θεράπων ιατρός περιμένει επίσης την ιατροδικαστική εξέταση. Μας καθησύχαζαν για το παιδί, έλεγαν ότι θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις. Το κορίτσι έλεγε πως έχει πόνο στις αμυγδαλές και πυρετό» συμπλήρωσε ο πατέρας με εμφανή τον πόνο στο πρόσωπό του.

Το άτυχο κορίτσι επικοινωνούσε καθημερινά με τους γονείς της για να τους ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί τους καθησύχαζαν και σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον έκαναν λόγο για μία ιογενής πάθηση που θα έκανε τον κύκλο της.

«Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό», ανέφερε ο πατέρας της 20χρονης σε άλλες του δηλώσεις στο Mega.

Το τηλέφωνο χτύπησε ξανά. Η 20χρονη είπε στον πατέρα της πως νιώθει να χειροτερεύει. Τότε οι γονείς της πήραν το αεροπλάνο για να σταθούν στο πλευρό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως πρόκειται να μπει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και λίγο αργότερα ενημερώθηκαν ότι κατέληξε.

«Εμείς δεν είμαστε γιατροί, εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι το αποτέλεσμα. Ότι είναι παιδί ήταν μία χαρά, έφυγε από το νησί, το χαιρέτησαν οι γονείς του και μετά από μία εβδομάδα πέθανε. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;» δήλωσε ο θείος της 20χρονης.

«Θα πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της αλλά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι γιατί εμείς έχουμε μάθει να σώζουμε ζωές ασθενών και όχι να χάνουμε νέους ανθρώπους» σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννακός.

giannena_20xroni