Επίσημο: Απέλυσε τον Σκαριόλο η Βίρτους Μπολόνια

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, η Βίρτους Μπολόνια αποφάσισε να απολύσει τον Ιταλό τεχνικό, Σέρτζιο Σκαριόλο.

Αφορμή για την απόφαση αυτή, στάθηκε μια δήλωση που έκανε ο 62χρονος τεχνικός, αναφορικά με το μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί το φετινό καλοκαίρι.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση, εκείνη μου έδωσε αυτή την ομάδα για να την κάνω ανταγωνιστική κάνοντας ό,τι είναι δυνατό με τα διαθέσιμα μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο Σκαριόλο.

Αυτή η δήλωση δεν άρεσε καθόλου στην διοίκηση του ιταλικού συλλόγου, που λίγες ώρες μετά τις φήμες που κυκλοφορόυσαν για απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού, επιβεβαιώθηκε η λήξη της συνεργασίας τους.

Ο Ίφε Λούντμπεργκ ήταν το τελευταίο κρούσμα αποχώρησης από την Βίρτους και η μη ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ προκάλεσε στον 62χρονο έμπειρο προπονητή έντονη δυσαρέσκεια.

Η ανακοίνωση της Ιταλικής ομάδας

«Η Βίρτους Μπολόνια ανακοινώνει την απόλυση του προπονητή Σέρτζιο Σκαριόλο.

Οι δηλώσεις του προπονητή στην συνέντευξη Τύπου στις 13 Σεπτεμβρίου, οι οποίες ακολούθησαν αυτές που είχε κάνει στις 27 Ιουνίου 2023, δυστυχώς υπονομεύουν την ηρεμία και τον ενθουσιασμό στο περιβάλλον της Βίρτους και την ομάδα που προετοιμάζεται για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της για την νέα σεζόν, όπου έχει ως στόχο να πετύχει σημαντικά αποτελέσματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το club ανακοινώνει ακόμα ότι ο πρώτος βοηθός, Αντρέα Ντιάνα, έχει μείνει επίσης ελεύθερος».

 

Ο Σκαριόλο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βίρτους το 2021 και την οδήγησε στην κατάκτηση του Euro Cup (2022) και σε δύο Ιταλικά Super Cup (2021, 2022).