Τσακαλώτος για Μακρόνησο: Μεγάλο λάθος το βίντεο Κασσελάκη – Συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο λάθος χαρακτήρισε την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να ταξιδέψει μέχρι τη Μακρόνησο για το νέο του προεκλογικό σποτ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

 

«Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η επιλογή Κασσελάκη, «δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», ανέφερε, ο κ. Τσακαλώτος, ζητώντας μάλιστα «συγγνώμη εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τι έκανε η κυβέρνηση μετά τον Ιανό;»

Ο κ. Τσακαλώτος, στην ίδια συνέντευξη, τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

«Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον «Ιανό»;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε:

«Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της».

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει «να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».