Blue Horizon: Με είχαν απειλήσει ότι «θα με ρίξουν στη θάλασσα» όταν διαπληκτίστηκα με το πλήρωμα, καταγγέλει ταξιδιώτης

Παγωμένη, συγκλονισμένη, αποτροπιασμένη, άφωνη, όσα επίθετα και αν χρησιμοποιηθούν δεν μπορούν να περιγράψουν την αδιανόητη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, από μέλη του πληρώματος του επιβατικού πλοίου Blue Horizon της Attica Group, το οποίο εκτελούσε χθες το δρομολόγιο Πειραιά –  Ηράκλειο Κρήτης.

Τα αποκλειστικά βίντεο που αποκάλυψε το protothema.gr αποδεικνύουν την εγκληματική ενέργεια των δυο μελών του πληρώματος που δεν επέτρεψαν στον 36χρονο να επιβιβαστεί στο πλοίο, παρόλο που είχε πληρώσει εισιτήριο και απλά είχε βγει για λίγο από το πλοίο και τελευταία στιγμή προσπάθησε να επιβιβαστεί.

Ο διαπληκτισμός του Αντώνη με τους πιο σωματώδεις από εκείνον άνδρες του Blue Horizon, οδήγησε στον θάνατο του καθώς τον έσπρωξαν για να κατέβει από τον καταπέλτη που δεν είχε ακόμη ξεκολλήσει από την προβλήτα και πέφτοντας στα νερά πνίγηκε, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήξερε κολύμπι. Αλλά και να ήξερε πως θα μπορούσε να γλιτώσει ένα άτομο από τις δίνες που δημιουργούν οι προπέλες του πλοίου την ώρα που αναχωρεί;

Η δολοφονία του 36χρονου από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου έχει προκαλέσει τεράστια οργή με χιλιάδες χρήστες να γράφουν έως και υβριστικά σχόλια για την ναυτιλιακή εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου που δολοφόνησε τον Αντώνη Καρυώτη.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που αναφέρονται σε προσωπική τους εμπειρία από το πλήρωμα του συγκεκριμένου πλοίου. «…διαπληκτίστηκα με έναν από αυτούς τους λεβέντες, (ναι αυτούς εκεί με τα άσπρα που είδατε στο βιντεάκι), του οποίου ακόμα έχω συγκρατήσει το όνομα, και με αφορμή τον διαπληκτισμό μου μαζί του, εννοείται πως μαζεύτηκαν 6-7 λεβέντες από αυτούς, μου επιτέθηκαν και με έσπρωξαν όλοι μαζί έξω από το πλοίο, (ευτυχώς 2-3 λεπτά πριν ξεκινήσει), και μάλιστα ο συγκεκριμένος μάγκας μου είπε επί λέξη: “ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ”… σηκώνοντας και τα χέρια του και χτυπώντας το στήθος μου με τις γροθιές του…. Και του απάντησα: “Μόνος σου αποκλείεται..! Και οι 7 μαζί ίσως τα καταφέρετε”! Και αμέσως κάλεσα το λιμενικό, ήρθαν οι άνθρωποι μέσα σε 3 λεπτά, τους εξήγησα τι ακριβώς έγινε και με προέτρεψαν να υποβάλλω μήνυση, όπως και αποφάσισα να κάνω….. Ο μόνος λόγος που δεν προχώρησα στην μηνυση ήταν πως έπρεπε το πλοίο να μην αναχωρήσει, μέχρι να πάμε όλοι στο τμήμα και να ξεκαθαρίσει το θέμα, και δεν ήθελα να βάλω σε ταλαιπωρία 1000 άτομα που βρισκόντουσαν μέσα στο πλοίο….

Το όνομά του όμως όπως σας είπα το συγκράτησα… Και τις φάτσες των περισσοτέρων... Και έρχεται λοιπόν το χθεσινό βράδυ, που διαπιστώνω πως…….το εννοούσαν ότι θα με πέταγαν τελικά και μένα στην θάλασσα…… Το έχουν για πλάκα μάλλον εκεί στο Blue Horizon…” αναφέρει χρήστης του διαδικτύου.

Μαρτυρίες ανθρώπων στα social media, που ήξεραν τον Αντώνη Καρυώτη, αναφέρουν ότι ο 36χρονος ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες, ότι πηγαινοερχόταν στον Πειραιά και πάντα ανέβαινε στο πλοίο τελευταία στιγμή. «ΑΜΕΑ ο Αντώνης Καρυώτης, ο 36χρονος από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης που σκότωσαν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon σπρώχνοντάς τον εξω από το πλοίο. Ντρέπομαι για την ανθρώπινη φύση, ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος. Δεν εχει αξία πια η ανθρώπινη ζωή;» γράφουν στα social media.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group μετά Την δολοφονική ενέργεια εναντίον του 36χρονου, που τον έσπρωξαν για να τον απωθήσουν και τον έριξαν στη θάλασσα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου. Εκτός από τον καπετάνιο έχουν συλληφθεί ο ύπαρχος, ένας λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon.