Φωτιά στον Έβρο: Εκκενώνεται η Λευκίμμη – Χάος για 15η συνεχή ημέρα

Ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους της Λευκίμμης να αποχωρήσουν από την περιοχή.  

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 15η ημέρα με το πύρινο μέτωπο να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Σε μήνυμά του το 112 καλεί τους κατοίκους της Λευκίμμης να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς το Τυχερό.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί του Σαββάτου επιχειρούσαν στο μέτωπο βόρεια του Σουφλίου. Νωρίς το απόγευμα η κατάσταση άλλαξε, καθώς η φωτιά στην περιοχή «Ζεστά Νερά» Φυλακτού κοντά στο χωριό της Λευκίμμης μεγάλωσε. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα μαντρί Αυτός ήταν ο λόγος που δόθηκε και εντολή για εκκένωση. Νωρίτερα ένα άλλο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους της Λευκίμμης να είναι σε επιφυλακή.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ένα μέρος του μικρού πυρήνα που βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του Εθνικού Δρυμού έχει καεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει στάχτη αρχέγονα δέντρα και να έχουν καταστραφεί αρκετές φωλιές όπου διαβιούσαν τα σπάνια αρπακτικά που φωλιάζουν στην περιοχή.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι ισχυροί, με βορειοανατολική κατεύθυνση, και με ισχύ 5 μποφόρ.