Ράγισαν καρδιές στο ΑΠΘ – Η αδερφή του Κυπριανού Παπαϊωάννου που σκοτώθηκε στα Τέμπη παρέλαβε το πτυχίο του

Ράγισαν καρδιές στο ΑΠΘ καθώς ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής  παρέδωσε σήμερα το πτυχίο του Κυπριανού Παπαϊωάννου που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη , στην αδελφή του Εύα.

Έξι μήνες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου ο 23χρονος Κύπριος φοιτητής έχασε τη ζωή του μαζί με άλλα 56 επιβάτες, η Εύα παρέλαβε τη βεβαίωση που αναγράφει ότι κρίνεται άξιος του πτυχίου του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συγκινητική ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει:

«Σήμερα παρέλαβα το πτυχίο σου Κύπρος Παπαϊωάννου μου. Βέβαια εσύ πήρες το πτυχίο της ζωής , το πέρασες με άριστα και ζεις τώρα στο για πάντα… Αλλά κ πάλι συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε τη Νομική Σχολή ΑΠΘ που σε τίμησε με τον τρόπο αυτό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή σταδιοδρομία!».

Τις δύσκολες εκείνες μέρες του ανείπωτου πόνου για τον χαμό τόσων ανθρώπων είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και την Κύπρο ο πατέρας του, ιερέας, π.Χριστόδουλος, που πήγε στη Λάρισα για την αναγνώριση της σορού του παιδιού του. Λίγο πριν τελέσει ο ίδιος την κηδεία του παιδιού του στον Αυγόρου Αμμοχώρου είχε δηλώσει: «Με τον τρόπο του ο Θεός, με ένα μυστικό τρόπο προετοιμάζει τον άνθρωπο. Εγω είμαι ιερέας, θάβω και μωρά, θάβω και μεσήλικες και γέρους. Πραγματικά ήταν ο εφιάλτης της ζωής μου. Είχα δει ότι δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ αν κάποιο από τα δικά μου παιδιά έφευγε από τη ζωή. Το ένιωθα, αλλά το καλλιεργούσα, έλεγα “γιατί όχι εσύ”. Όταν έφυγα από δω ήθελα να πάρω το σώμα του παιδιού μου. Ήθελα να τελέσω την κηδεία όπως προβλέπεται, να περιποιηθώ το παιδί, το λείψανο, αυτό που υπολείπεται. Γιατί ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα».