Πάτρα: Aπό 11 Σεπτεμβρίου οι νέες ταυτότητες – Αντιδρώντες σκέφτονται ακόμα και συλλαλητήριο

Κίνημα υπέρ της διενέργειας… δημοψηφίσματος για τις ψηφιακές ταυτότητες αναπτύσσεται και στην Πάτρα, ενώ δεν αποκλείεται να διοργανωθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα και συλλαλητήριο παρόμοιο με αυτό που έγινε προ ημερών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ωστόσο η μικρή συμμετοχή των «φανατικών» του Ηρακλείου (100 άτομα είχε η συγκέντρωση) αναγκάζει όσους έχουν τέτοιες βλέψεις να το σκεφτούν καλύτερα και να συμπεριλάβουν στους διοργανωτές εκκλησιαστικούς παράγοντες, μέλη κομμάτων (όπως τη Νίκη, Σπαρτιάτες και Ελληνική Λύση) κ.ά

Το εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα «Ενωμένοι Μακεδόνες», που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις μετά το ρατσιστικό τους μπάρκεμπιου – με χοιρινά και αλκοόλ – έξω από το κέντρο μεταναστών στα Διαβατά, την ομοφοβική παρέλαση «straight pride» στη Θεσσαλονίκη αλλά και την προκλητική εκπαίδευσή τους στο… paintball για να βρίσκονται σε ετοιμότητα όπως εξηγούσαν κατά του «ισλαμικού λαθροεπικισμού» , τώρα – μπροστάρηδες στον αγώνα κατά των νέων ταυτοτήτων – είναι οι βασικοί δοργανωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης στις 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν σταματούν να σχηματίζονται ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα της χώρας, από πολίτες που – έχοντας παρασυρθεί από συνωμοσιολογίες του διαδικτύου-  σπεύδουν να επανεκδώσουν την παλιά τους ταυτότητα, και έτσι να γλυτώσουν – όπως λένε – το τσιπάκι που φέρουν οι νέες ψηφιακές ταυτότητες. Μόνο στο αστυνομικός τμήμα της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη έχουν ξεπεράσει τις 2000 οι αιτήσεις για επανέκδοση παλιάς ταυτότητας. Ίδια εικόνα και σε πολλά τμήματα της χώρας !